Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

maandag 3 september 2007

Het is oppassen geblazen !!


PROJECT RANDSTAD 380kV
Voor vergroting klik op foto.

Binnen de komende maanden beslissen de Eerste en Tweede Kamer op welke wijze en waar exact de nieuwe 380.000 Volt hoogspanningsleiding zal lopen en o.a. Abbenes richting Nieuwe Wetering zal passeren.
De leiding zal worden afgetakt vanaf de bestaande 150.000 Volt leiding die deels over Lisserbroek loopt.

De plaats van de bestaande masten is op de foto aangegeven met een gele marker.
Het is opvallend hoe dicht sommige masten in Lisserbroek bij bestaande bebouwing staan en bij woningen die momenteel nieuw worden gebouwd.
En dan is het “nog maar” 150.000 Volt. Wordt echter binnenkort 380.000 Volt !!
Voor zover ik weet is vanuit Lisserbroek nog geen enkele reactie richting Gemeente gegaan.

Het gebied waardoor de leiding zal lopen ligt tussen de Lisserweg en de vierde gele marker (mast) van links op de foto.
De leiding verlaat onze polder bij de zwarte pijl onderaan de foto.
Probeer eens een lijn te trekken vanaf een gele marker (mast) naar de zwarte pijl en constateer hoe dicht de hoogspanningleiding langs Abbenes komt te lopen.

De gemeente heeft tot tweemaal toe schriftelijk aangedrongen om de hoogspanningsleiding niet door dit gebied te laten lopen maar het verzoek is afgewezen.

Om deze reden ook mijn brief naar de gemeente om (voorlopig) af te zien van het vliegveldje omdat het wettelijk verboden is om deze hobbie dichter dan 500 mtr vanaf een hoogspanningsleiding uit te oefenen.

Nota:
Het Kabinet wenst het gehele project bovengronds uit te voeren omdat dat uiteraard goedkoper is.
Het is te hopen dat de Gemeente in de komende paar maanden zal proberen om de aftakking Lisserbroek – Nieuwe Wetering ondergronds te laten lopen.
Gelukkig is dit gebied een deel van het Groene Hart en kan de Gemeente de poging ook doen onder verwijzing naar de Nota Ruimte en naar de gemaakte afspraken over het Groene Hart.


De gevolgen van deze 380.000 volt lijn kunnen afschuwelijk zijn.
Nadere info over de mogelijke konsekwenties volgt.