Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 30 oktober 2007

Wil de Gemeenteraad a.u.b. het onderstaande aankaarten tijdens de Algemene Beschouwingen op 1 november, namens nu al duizenden van hun kiezers.

Voor vergroting klik op foto's.


In de Programmabegroting 2008-2011 staat bij Programma 20-Milieu door wethouder Tuning (Milieu en Wonen) geschreven;

,,WE WILLEN VOLDOEN AAN DE GELDENDE REGELGEVING EN AMBITIES VOOR PLAATSING VAN UMTS EN HOOGSPANNINGSLEIDINGEN."

Het is een gegeven dat er geen geldende wettelijke regelgeving is aangaande het bouwen bij hoogspanningsmasten maar "slechts" een beleidsadvies sedert oktober 2005 en een voorzorgsbeginsel sedert 2002.
Het ministerieel beleidsadvies heeft de gemeente tot nu toe aantoonbaar "aan haar laars gelapt" om over het voorzorgsbeginsel nog maar te zwijgen.
Kennelijk is de gemeente vanaf 2008 wel met het lot van honderden van haar inwoners begaan en is de gemeente van plan om zich nu als een behoorlijk bestuurder te gaan gedragen door het volgen van het beleidsadvies.
Had dat niet wat eerder gekund? Zo neen, waarom niet?

Hoe rijmt wethouder Tuning zijn voornemen met het door hem, begin oktober j.l. slaan van de eerste paal in Lisserveld waar de hoogspanningslijnen als waslijnen gebruikt kunnen worden?

Hoe rijmt wethouder Tuning zijn voornemen met het feit dat noch hij noch de projektontwikkelaar Timpaan de aspirantkopers in Lisserveld ook maar iets verteld heeft over het hoogspanningsprobleem?

Hoe rijmt wethouder Tuning zijn voornemen met de bestaande situaties in Floriande?

Wat denkt wethouder Tuning eraan te doen om ervoor te zorgen dat de hoogspanningslijn uit de IJtochtzone en zeker uit Lisserveld verdwijnt?

Posted by Picasa

Niet te geloven; hier komt een gezondheidscentrum met huisartsen, fysiotherapeuten, maatschappelijkwerkers,psychologen. Bovendien woningen voor meervoudig gehandicapten. Een apotheek. Seniorenwoningen en last but not least een kinderdagverblijf.