Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 16 november 2007

OPROEP AAN ALLE FRAKTIES OM OP 22 NOVEMBER A.S. EEN KINDVRIENDELIJK STANDPUNT IN TE NEMEN.


U kunt in mijn weblog lezen dat de routerings- wens van B&W om de nieuwe en extra hoogspanningsleiding langs het oosten van Hoofddorp te laten lopen, via een eigen ontworpen variant, door de minister is afgewezen.

Als doekje voor het politieke bloeden is de minister wel bereid om de oostelijke variant die in juli 2007 al door het kabinet is afgewezen, en die voor B&W ook niet acceptabel was, opnieuw te bekijken.

Wethouder Bezuijen, die van B&W een mandaat heeft om dit zogeheten Randstad 380 projekt te behandelen, wil toch blijven lobbyen maar doet dat dan in feite tegen beter weten in, omdat de minister op 5 november j.l. van de kamer toestemming heeft gekregen om met de PKB verder te gaan en in haar standpunt overduidelijk was.

Zelfs in het geval dat de, door de gemeente al eerder niet gewenste en al door het kabinet afgewezen oostelijke variant, plotseling toch door de gemeente en het rijk wordt geaccepteerd is er een geweldig probleem t.w.

De bestaande 150kV lijn in Floriande blijft dan bestaan met alle gevolgen voor de inwoners vandien. Laten we daarbij niet vergeten dat deze lijn bovendien recht boven de starterswoningen in Lisserveld hangt.

Ik verzoek de raadsleden om mijn petitie op dit weblog nog eens te lezen en met mij te concluderen dat B&W zich vanaf nu beter kan concentreren op de door het kabinet gewenste westelijke route.

De lobby van wethouder Bezuijen kan zich dan richten op het ondergrondse HVDC systeem.
Ik geef de wethouder in overweging om het initiatief te nemen tot een gezamenlijk overleg met alle gemeentes langs de route en met de provincies Noord- en Zuid Holland die zich allen al lang hebben uitgesproken voor een ondergrondse route met toepassing van nieuwe technologie,en die daarbij gesteund worden door het lid van de Vaste Commissie, ingenieur Diederik Samson.

Ik wijs alle fractievoorzitters op de uitspraken die zij in het openbaar deden tijdens de Algemene Beschouwingen op 1 nov. j.l.

VVD
,,In deze algemene beschouwingen staat de MENS centraal en hebben wij dat als insteek genomen."

SP
,, Ik ben me er maar al te bewust van dat ik deel uitmaak van deze raad. En toch vraag ik mij af in hoeverre wij ons, als raad, het afgelopen jaar niet een beetje als schoothondje van het college hebben laten leiden."

PvdA
,, De PvdA maakt zich sterk voor mensen. De omgeving waarin je woont en werkt bepaalt hoe je je voelt. Wij vragen nadrukkelijk aandacht voor de doelgroepen starters en senioren."

HAP
,,Het zijn je beste vrienden die je erop wijzen dat je oren vies zijn. Alle anderen nodigen je slechts uit voor een pilsje en vertroebelen je blik."

GroenLinks
,, Kinderen hebben recht op een veilige en gezonde omgeving waarin zij zich vrij kunnen bewegen. GroenLinks wil daarom bij de ruimtelijke inrichting hun belangen vooropstellen."

D66
,,So You Wanna Be een topgemeente? Soms hebben wij het gevoel dat echt brede informatie van buiten te laat wordt aangereikt. Hierbij wil ik met name noemen ..... een hoogspanningsleiding hier en een hoogspanningsleiding daar..."

Christen Unie SGP
,, De vraag die ik stel is; Voelen wij ons volledig veilig en zijn we gelukkig?"

CDA
Het is fijn om in Haarlemmermeer te wonen, te werken en te recreeren. Laten we er ons samen voor inspannen om dit zo te houden en waar mogelijk nog te verbeteren."

---------------------

Prachtige woorden allemaal. Brengt u ze nu dan in praktijk?

Reakties zijn van harte welkom op a.roodenrijs @quicknet.nl