Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zondag 23 september 2007

Nieuwe mast komt veel te laat en is geen oplossing voor o.a. Lisserbroek en Floriande.

 
Posted by Picasa


Op basis van het, door de gemeente in de wind geslagen, 2005 advies van VROM - zie onder berichten bij "nieuw beleid" - is Tennet een nieuw concept hoogspanningsmasten en -lijnen gaan ontwikkelen met subsidie van Europa.
Naam van het concept: WINTRACK
Het concept moet een aanzienlijke reductie van het magneetveld opleveren.
VROM-adviseert sedert 2005 de gemeenten om te vermijden dat er nieuwe situaties ontstaan waarbij kinderen langdurig worden blootgesteld aan een magneetveld van meer dan 0,4 microtesla.
Voor Tennet derhalve aanleiding tot onderzoek.

Bij het huidige type mast en lijn zou bij een standaard 380kV lijn - volgens het VROM-advies - op een grondstrook van ca 300 meter rond de hoogspanningslijn beperkingen gelden ten aanzien van nieuwe bebouwing. (aldus ir.Peter Vermeer van Tennet).

Met het WINTRACK-concept wordt deze strook (ook wel magneetveldzone genoemd) teruggebracht tot minder dan 100 meter.

Dit concept vereist een uitgebreid ontwikkelproject, aldus Tennet.
Een eerste versie van WINTRACK in ontwikkeling genomen in 2005 is einde 2006 door Tennet afgekeurd en niet in produktie genomen.
Momenteel wordt er in samenwerking met KEMA een nieuwe versie ontwikkeld.

Het streven is om einde 2007 met een nieuwe versie te komen waarmede dan een proefprojekt met een lengte van 1500 meter zal worden aangelegd.
Gezien de te doorlopen procedures zal dat veel en veel te laat zijn omdat het Randstad 380kV projekt al is gestart.

Bovendien: 100 meter (50 meter links en rechts van het hart van de lijnen) is verregaand onvoldoende in o.a. Floriande en Lisserbroek.