Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

donderdag 13 september 2007

Behandeling Tweede Kamer 5 november 2007.

De planologische kernbeslissing Randstad 380kV (het standpunt van het kabinet over o.a. de route van de hoogspanningsleiding) wordt op 23 oktober a.s.door de vaste kamercommissie economische zaken en de vaste kamercommissie vrom behandeld.

Kamerfracties kunnen hun feitelijke vragen indienen tot 23 oktober 12.00 uur.

Op 5 november a.s. wordt het notaoverleg gehouden.
Van het notaoverleg wordt een stenografisch verslag gemaakt.
Het overleg duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Let op: Het Kabinet heeft een standpunt ingenomen hoe de 380.000 Volt leiding door de Haarlemmermeer zal gaan lopen maar met de leiding kan binnen een bepaalde bandbreedte worden geschoven.
Dit verschuiven geldt echter voornamelijk in het gebied tussen Nieuw Vennep en Abbenes richting de A4 en HSL via Nieuwe Wetering.

Als we denken aan Floriande, Overbos en Lisserbroek is het zeer aan te bevelen dat de 380.000 Volt leiding helemaal niet door de Westflank zal lopen maar, zoals de gemeente aan Den Haag tot tweemaal toe schriftelijk heeft laten weten, een oostelijke route door de Haarlemmermeer neemt.

Overigens blijft de huidige 150.000 Volt leiding aannemelijkerwijze gewoon gehandhaafd en dus door Floriande, Overbos en Lisserbroek lopen richting Lisse en Leiden.
Dat hebben we in feite te danken aan het feit dat de Gemeente het advies van staatssecretaris Van Geel van 2005 in de wind heeft geslagen.

Kinderen in Floriande en IJtochtzone de dupe.

KLIK OP AFBEELDINGEN VOOR VERGROTING AUB.

 

Ook hier heeft de Gemeente het Ministerieel advies uit 2005 om geen nieuwe woningen, laat staan scholen, te bouwen in de onmiddellijke omgeving van hoogspanningsmasten in de wind geslagen.
Net zoals de andere foto's is deze foto genomen op 12 september 2007.

 

Vanuit het raam kun je de draden bijna aanraken.
Een volkomen onverantwoorde situatie die van grote onverschilligheid getuigt voor de mensen die in dit zeer kinderrijke gebied wonen.


 
Nu loopt er nog 150.000 Volt door de leidingen maar het is ook de Gemeente sedert begin 2005 bekend dat er leidingen met 380.000 Volt naast komen.
Trouwens: ook de 150.000 Volt leidingen vormen een gezondheidsrisico.
Desondanks heeft de Gemeente tegen het Kabinet's advies in toch toestemming voor nieuwbouw gegeven.
Welke reden(en) heeft de Gemeente gehad om geen aandacht te schenken aan het Kabinet's advies? Wie het weet moet reageren aub.


 
Posted by Picasa

Honderden kinderen worden in en bij deze scholen nu al blootgesteld aan elektromagnetische straling. Bij 150.000 Volt op deze zeer korte afstand al niet verantwoord en straks met 380.000 Volt erbij een rechtstreekse ernstige aanslag op de gezondheid.
Recent bracht wethouder Michel Bezuijen samen met enige kinderen en het hoofd van de Braambosschool een protestbezoek aan Den Haag.
Als de Gemeente het Kabinet's advies van 2005 niet in de wind had geslagen zou dit bezoek niet nodig zijn geweest.