Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 9 oktober 2007

Inloopavond 23 oktober over een hopelijk voorbarige startnotitie m.e.r.


Het Kabinet heeft een keuze gemaakt via welke route de nieuwe en extra 380.000 volt hoogspanningslijn Haarlemmermeer moet doorsnijden.
Die keuze ligt momenteel ter behandeling bij de Tweede Kamer en op 5 november a.s. is daarover openbaar nota-overleg.
Het Kabinet wil de lijn door het westen van Haarlemmermeer en wij en de gemeente wensen dat de lijn ten oosten van Hoofddorp door de polder verder zal lopen.
Vandaar de petitie, het lobbyen etc.
Wij hopen dat de Staten Generaal voor het oostelijke tracé zal kiezen en het Kabinet dwingt om de westelijke route los te laten.
Definitief uitsluitsel is pas begin februari 2008 te verwachten omdat de Eerste Kamer deze nota dit jaar niet meer zal behandelen.

Het voorkeurstracé van het Kabinet is weliswaar globaal maar dat laat onverlet dat, zoals de gemeente ook in een brief aan Den Haag heeft aangegeven, de lijn dwars door huidige en toekomstige woongebieden loopt of zal gaan lopen en bovendien in het zuiden door het Groene Hart.
In de weblog staan meerdere foto’s over de route.

Omdat het Kabinet haast heeft wordt er niet gewacht op de beslissing van de Staten Generaal over het traject maar start het Kabinet al een zogenaamde m.e.r. procedure voor de hoogspanningsverbinding Beverwijk – Zoetermeer.
m.e.r. staat voor milieueffectrapportage.
Hiervan is een startnotitie gemaakt die ter inzage zal liggen van vrijdag 12 oktober tot en met donderdag 22 november 2007.

Inloopavond.
In deze periode worden 5 inloopavonden gehouden .
De inloopavond in het Gemeentehuis te Hoofddorp is op dinsdag 23 oktober a.s.
Van 19.00 tot 21.30 uur is de zaal open en is het mogelijk de informatiemarkt te bezoeken.
Medewerkers van de Ministeries van EZ en VROM en van TenneT zijn beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Op deze startnotitie kunt u uw zienswijze geven.
Over de inhoud van de startnotitie zal ik komende vrijdag berichten
.

Denkertje.
De startnotitie gaat uit van de route die het Kabinet wil.
Mocht de Staten Generaal (tweede- en eerste kamer) oordelen; de leiding moet oostelijk van Hoofddorp, dan kan de m.e.r. startnotitie de prullenbak in en zal er (voor heel veel geld) een nieuwe gemaakt moeten worden.
Gelet op de urgentie van de nieuwe verbinding wenst het kabinet echter niet te wachten tot de gekozen route definief vaststaat. ( ca. Februari 2008).