Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 9 november 2007

Zonder ook maar een enkele mededeling vooraf aan Guus Roodenrijs vertrok men vol vertrouwen naar Den Haag.

Ik was totaal verrast toen deze delegatie, geheel onverwacht kwam opduiken uit Hoofddorp, maar was wel zo beleefd om hen uit te nodigen mee naar binnen te gaan om aanwezig te kunnen zijn bij de overhandiging van mijn petitie.
Zou ik dat niet hebben gedaan, dan zouden de heren buiten hebben moeten wachten tot zij konden plaatsnemen op de publieke tribune.





Ik heb de heer Weterings zelfs, na het aanbieden van de petitie, uitgenodigd om ook zijn zegje te doen.
Dat het streven van de gemeente niet mijn streven is, is iedereen bekend.

Jammer dat er niet eens een klein bedankje af kon. Zo ga je niet met mensen c.q. inwoners om en eigenlijk zou dit trio zich een beetje moeten schamen. Wie weet komen de verontschuldigingen nog.

Dat men, toen men bij de eerste schorsing van het nota-overleg om 13.30 uur zonder even gedag te zeggen weer richting Raadshuis vertrok, is tekenend voor B&W Haarlemmermeer dat wel zegt dat burgerparticipatie hoog in het vaandel staat, maar de eerste beginselen ervan nog niet eens onder de knie heeft.



De donkere wolken pakten zich op 5 november al snel samen boven de hoofden van de burgemeester en de twee wethouders toen bleek dat minister van der Hoeven overduidelijk tot uiting bracht dat zij het alternatieve plan van de gemeente in het geheel niet wenste te accepteren.


Toen ik, zoals op de foto te zien is, mijn blik naar boven richtte, had ik kennelijk al een voorgevoel dat het voorstel van de gemeente niet geaccepteerd zou worden.

,, Wanneer valt het gemeentelijke muntje denkt U"