Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zondag 25 november 2007

Noodoproep aan de Raad H'meer en Provinciale Staten.

Zeer geachte dames en heren,

Mij is gebleken dat het u ontbreekt aan de nodige kennis om onze inwoners aangaande de hoogspanningsperikelen naar behoren te kunnen vertegenwoordigen.
Op de raadssessie van 22 november j.l. is door u uitsluitend de conclusie getrokken om meer info te vergaren terwijl u mij alle vragen had kunnen stellen en u voor de sessie ook de info (speciaal voor u) op mijn weblog had kunnen lezen. De info is zo overzichtelijk en duidelijk opgesteld dat "een kind de was kan doen".

Op de vergadering van Provinciale Staten is op 19 november j.l. een motie aangenomen waarin o.m. stond; ,, De nadruk te leggen op de realisering van het oost trace langs de A4."
Hieruit blijkt ook gebrek aan kennis, omdat dit betekent dat de huidige 150kV lijn door Floriande en over Lisserbroek zal blijven lopen.


Ik overweeg om een petitie te starten richting de Raad en richting Provinciale Staten om u ervan te overtuigen dat u al vanaf 2002 niets onderneemt om uw bij hoogspanningslijnen wonende kiezers op basis van het voorzorgsprincipe te helpen en om de gemeente te pressen om dat te doen wat pure noodzaak is.

Ik vraag u om dringend een hoorzitting te willen organiseren die uit 2 delen zal bestaan.

1) Ik zal u alle info geven over wat er tot nu toe is gebeurd en wat de gevolgen zijn indien u wethouder Bezuijen zijn gang laat gaan.

2) U zult door een of meerdere deskundigen alle info ontvangen over elektromagnetische straling en het ondergrondse (stralingsvrije) HVDC gelijkstroomsysteen.
Voor de hoorzitting is ca 1.30 uur nodig.

Indien de hoorzitting openbaar zou kunnen zijn ware dat ook voor derden een mogelijkheid om de kennis te vergroten.

Nodigt u bijvoorbeeld ook de wijk- en dorpsraden uit.

Ik hoop van harte dat u als Raad dit initiatief waardeert en raadsbreed besluit om een hoorzitting te willen houden.

Een reaktie op de meest korte termijn is echt noodzakelijk omdat ik de mening ben toegedaan dat er iemand het voortouw moet nemen om alle gemeenten langs de voorgenomen route en de twee provincies dient te brengen tot een gezamenlijk statement richting de beide verantwoordelijke ministers.
Iedereen wenst ondergronds en dat is ook mogelijk.

Ik moet wederom verwijzen naar de heer Boerman van SP die bij de Algemene Beschouwingen de Raad een schoothondje noemde van B&W.
Hij heeft geen idee hoe dicht dat bij de waarheid is.


Kom op leden van de Raad. Blaf nu niet alleen maar bijt nu eens, te beginnen bij een hoorzitting.

Duizenden van uw kiezers eisen uw inzet en die inzet bent u hen volledig verschuldigd.
Ik hoor graag met spoed.

Guus Roodenrijs