Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 12 februari 2008

KEMA EN GGD NIET AAN TE BEVELEN !!

Geachte heer Roodenrijs,

Ik las op uw weblog dat u uw college van B&W verzoekt om de KEMA stralingsonderzoek te laten doen langs de 380 cq 150 kV lijnen, liever dan de GGD de opdracht te geven.

Ik wil u dit ten sterkste afraden.
KEMA is nog minder onafhankelijk en objectief dan de GGD. Ik hoef u slechts te verwijzen naar het KEMA rapport over de geluidsoverlast van de 380 - 150 kV lijn langs Oostzaan.
Volgens het officiële rapport van de KEMA was er geen corona-effect te horen en te zien (m.a.w. de omwonenden hadden te veel fantasie of zoals anderen dit verwoordden, de omwonenden waren niet goed wijs). In ditzelfde rapport staan verslagen van geluidsopnamen van het corona-effect, waaruit blikt dat het corona-effect onder iedere omstandigheid hoorbaar is met een geluidssterkte van 34 tot 41 dB en dus ook onder alle omstandigheden aanwezig is. Schoonmaken van de lijn gaf geen reductie, dus borstelen is geen oplossing van het probleem zoals KEMA voorstelde. De 2 belangrijkste stukken van het KEMA rapport heb ik aangehecht. Op bladzijde 13 wordt verwezen naar bijlage K bij deel 2 van het onderzoeksrapport. Ik kan u ook, separaat wegens de grootte, de 2 delen van het onderzoeksrapport toesturen. U kunt ook contact opnemen met Marit Jekkers, van het actiecomité in Oostzaan email: maritjekkers@kpnplanet.nl

Een onafhankelijk bedrijf dat de metingen op de juiste wijze uitvoert is het bedrijf van Jan Houtenbos. email: Houtenbos14@zonnet.nl website: www.straling.nl. Hij heeft bij ons ook metingen van het magnetisch veld gedaan.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat personen die geboren zijn binnen 300 meter van een hoogspanningslijn ook op latere leeftijd een veel grotere kans op leukemie of andere kankersoorten hebben. Deze afstand betekent tegelijkertijd dat de aanwezigheid van de hoogspanningslijn op zichzelf belangrijker is voor gezondheidsrisico's dan een gemeten magnetisch veld.

Vriendelijke groeten,

Actiecomité Hoogspanning MaarssenWilly Hoedjes
Valkenkamp 103607 LA Maarssen0346-55272206-48083067info@hoogspanningmaarssen.nlwww.hoogspanningmaarssen.nl