Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 19 februari 2008

Lisserveld in gevarenzone of (nog) niet??

Het voorzorgsprincipe zou al vele jaren toegepast dienen te worden. Ik doel hier in dit geval op de nieuwbouwwijk Lisserveld in Lisserbroek waar momenteel dusdanig dicht op de hoogspanningslijn wordt gebouwd dat de toekomstige bewoners de luierwas aan de lijn kunnen hangen.

Deze lijn wordt momenteel niet intensief gebruikt en daarom heeft de gemeente, kortzichtig als men is, toestemming gegeven voor de bouw waarvan de bouwplaats volledig indruist tegen de adviezen die reeds in okt.2005 door het Rijk zijn gegeven.

Het risico dat de lijn van de ene dag op de andere wel intensief gebruikt gaat worden schoof de gemeente terzijde, daarbij het voorzorgsprincipe en het beleidsadvies uit Den Haag volledig negerend.

In dit advies wordt overduidelijk gesproken over een maximaal stralingsniveau nu en in de toekomst.

De kans dat de lijn in de nabije toekomst wel intensief gebruikt zal gaan worden is, zoals ik eerder al in deze weblog schreef, uiterst groot en zeer aannemelijk omdat we in Nederland, door de toenemende produktie en stijgend gebruik, alle stroomtransport-mogelijkheden bitter nodig zullen hebben. (denk ook aan stroom van windmolens in zee).

Waarom nam de gemeente dit risico en werd het voorzorgsprincipe niet gehanteerd?

Lees de brief van de gemeente via onderstaande link en verbaas u met mij.

http://www.haarlemmermeer.nl/content.jsp?objectid=34023



Indien u uw steun wilt uitspreken of anderzins wilt reageren doe dat dan aan

guus.roodenrijs@gmail.com