Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 5 oktober 2007

Vraag om steun aan burgemeester Weterings en het antwoord.






Van: Guus Roodenrijs [mailto:a.roodenrijs@quicknet.nl]
Verzonden: woensdag 3 oktober 2007 21:14
Aan: Burgemeester
CC: Regioredactie Haarlemsdagblad - HDCMedia
Onderwerp: 380.000 Volt
Urgentie: Hoog


Nota voor secretariaat.

1) Wilt u de ontvangst bevestigen aub.
2) Kan ik er op rekenen dat de heer Weterings deze e-mail ook daadwerkelijk onder ogen krijgt?


Geachte heer Weterings,

De gebiedsuitwerking Haarlemmermeer-Bollenstreek was voor mij aanleiding om in augustus j.l. een weblog te starten toegespitst op de ontwikkelingen in de Westflank.
Reden: inwoners te informeren en te laten meedenken c.q. beslissen.
Ziet u het maar als een aanvulling op de (nog) te starten Studio Haarlemmermeer in het onlangs weer gehuurde Polderhuis.
Zie a.u.b. http://www.haarbol.blogspot.com/

Onderdeel van de ontwikkeling Westflank is het Randstad 380 hoogspanningsprojekt.
Zie a.u.b. de doorlink op bovengenoemde weblog of
http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/

Dit onderdeel van de weblog is vrij recent gestart evenals de bijbehorende petitie tegen de door het Kabinet in pkb3 voorgestelde route.

Ondanks vele pogingen in de richting van B&W en de Raad waarin ik vroeg om ondersteuning is het resultaat tot op het moment praktisch nihil.
Het moet wel van twee kanten komen toch?
U wilt inwonersparticipatie.
Welnu hierbij is de gevraagde participatie.

Ik doe bij deze een beroep op u en uw wethouders om de petitie te ondertekenen en om ook de aanwezige Raadsleden morgenavond of laatstelijk 11 oktober a.s. te vragen om aan de petitie deel te nemen.

Indien u een reaktie wilt geven op de inhoud van de weblogs stel ik dat zeer op prijs en indien u een mogelijkheid ziet om mij met regelmaat van relevante informatie te laten voorzien dan ware dat een enorme bijdrage aan uw Studio Haarlemmermeer waar het tenminste de Westflank aangaat.

Ik hoor graag van u.

Hoogachtend.

Antwoord.

Geachte heer Roodenrijs,

Ik kan u bevestigen dat burgemeester Weterings uw e-mail heeft gelezen. Namens hem wil ik u bedanken voor uw bericht. Uw verzoek / informatie is uitgezet binnen de organisatie; u mag volgende week een reactie verwachten.

Hoogachtend,

Maarten Treep

gemeente Haarlemmermeer
bestuursassistent burgemeester
Staf Bestuur en Directie