Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

woensdag 6 februari 2008

Belangrijk laatste nieuws van TENNET.

06-02-2008 De ministerraad heeft vrijdag 1 februari 2008 ingestemd met het derde Structuurschema Elektriciteitsvoorziening (SEV III). Hierin wordt ruimte gereserveerd voor grootschalige productie en transport van elektriciteit. Het is een herziening van het structuurschema uit 1994.

Het derde structuurschema is van groot belang voor de toekomstige elektriciteitsvoorziening. TenneT gaat de komende jaren fors uitbreiden enerzijds om ook in de toekomst de leveringszekerheid te kunnen garanderen, anderzijds om te zorgen voor voldoende transportcapaciteit op het landelijke hoogspanningsnet.

Naast de bepaling van de locaties waar nieuwe hoogspanningslijnen kunnen komen heeft het kabinet ook aangekondigd dat het totaal aantal kilometers bovengrondse hoogspanningsverbindingen vanaf 110 kV niet mogen toenemen.

TenneT vindt dat er een duidelijke keuze is gemaakt zodat op basis hiervan nieuwe projecten kunnen worden gerealiseerd. "Maatschappelijk gezien is het een goede oplossing, waarbij er evenwicht is tussen kosten, omgeving en de leveringszekerheid.

Nieuwe 380 kV-verbindingen kunnen bovengronds worden aangelegd, als er op andere locaties dezelfde afstand hoogspanning ondergronds wordt gebracht. Daarmee neemt het aantal kilometers niet toe, maar wordt er een ondergrondse kabel gebruikt daar waar het relevant en efficiƫnt is, zoals dichtbij bebouwing. Hierbij geldt dat het makkelijker en goedkoper is om verbindingen van 110 of 150 kV ondergronds aan te leggen", aldus TenneT-directeur Mel Kroon.

Op dit moment beheert TenneT in Nederland ruim 9000 kilometer aan hoogspanningverbindingen. Daarvan is 2600 kilometer 220kV of hoger. De rest is 110kV en 150 kV. TenneT investeert de komende jaren fors in de uitbreiding van het hoogspanningsnet. Zo komt er een nieuwe interconnectie naar Duitsland (Doetinchem (NL) – Wesel (DL) en worden er nieuwe verbindingen in Noord-Nederland en Zeeland aangelegd.