Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

maandag 5 november 2007

OOSTELIJKE VARIANT GEMEENTE AFGESERVEERD.

De alternatieve route langs het oosten van Hoofddorp, die de gemeente in een duur rapport heeft laten uitwerken, is vandaag door de minister afgewezen.
De reden is dat het alternatieve plan van de gemeente niet past binnen de bandbreedte van globale oostelijke route die het kabinet als alternatief A1.2 had vastgesteld, heeft onderzocht maar heeft laten vallen. Zoals bekend koos het kabinet voor de westelijke passage door Haarlemmermeer.

Indien de minister het alternatief van de gemeente toch zou overnemen, dan zou er een geheel nieuwe inspraakprocedure moeten volgen voor de SMB en Habitattoets hetgeen veel te lang zou gaan duren. Ook de pkb's en de m.e.r. startnotitie zouden moeten worden aangepast hetgeen het urgente Randstadprojekt zou terugwerpen in de tijd. Tijd die de minister niet heeft.

De minister is wel bereid om het oostelijk langs Hoofddorp gaande alternatief A1.2 mee te nemen in de vervolgprocedures hetgeen beschouwd kan worden als een politiek doekje voor het bloeden.
Het is totaal niet te verwachten dat hier nog iets uitkomt.
Enerzijds omdat het kabinet zich al eerder gemotiveerd tegen de A1.2 variant heeft verklaard, en anderzijds omdat de gemeente deze variant ook niet wenst. (vandaar dat dure rapport met de alternatieve route)

De kosten van het rapport (ca 43.000 euro) zijn dus tevergeefs gemaakt en in feite was dit, gezien de negatieve gevolgen voor de door het door het kabinet vastgestelde planning, ook te verwachten.
De gemeente had het standpunt van de minister kunnen voorzien en had zich (en u en mij) de kosten van een duur rapport en een 30.000 euro kostend lobbybureau kunnen besparen
.

De minister vroeg en kreeg het accoord om verder te gaan met de PKB procedure.

Omdat bij de A1.2 variant het verdwijnen van de bestaande 150kV lijn uit Floriande aannemelijkerwijze niet zal doorgaan, zou het de gemeente sieren om de A1.1 variant door de Westflank te accepteren en met mij te streven naar het ondergronds brengen van de 150kV en 380kV samen.

Reacties welkom op a.roodenrijs@quicknet.nl