Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

donderdag 11 oktober 2007

Burgemeester en wethouders willen petitie niet ondertekenen.




Op mijn verzoek van 5 oktober aan B&W ( zie bij berichten)om de petitie mede te ondertekenen moest ik helaas een afwijzing ontvangen.
Hierbij het antwoord van de burgemeester;

Geachte heer Roodenrijs,

Ik wil u bedanken voor uw mail van 3 oktober jl. betreffende de beoogde 380 kV verbinding aan de Westkant van Haarlemmermeer. Uw verzoek heb ik met mijn collega's in het college van B&W besproken. We hebben met veel waardering kennis nemen van uw inzet in dit dossier; zoals u zelf al aangeeft is actieve betrokkenheid van de inwoners van Haarlemmermeer van groot belang bij lastige vraagstukken als deze. Toch zijn wij van mening dat het niet aan ons is om de petitie te ondertekenen, of dit actief bij anderen te bepleiten.Wij hebben voor andere trajecten en ingangen gekozen om ons als college constructief en effectief in te zetten voor oostwaartse ombuiging van de 380 kV verbinding in Haarlemmermeer.

U heeft naast deze e-mail aan mij op 20 september jongstleden ook een brief aan het college geschreven, met daarin diverse inhoudelijke vragen over de beoogde 380 kV en de huidige 150 kV verbinding in Haarlemmermeer. Ik heb van wethouder Bezuijen, verantwoordelijk wethouder, begrepen dat u nog een schriftelijk antwoord hierop tegemoet mag zien.

Tenslotte wil ik u bij deze laten weten dat de MER-informatieavond van het Ministerie van Economische Zaken niet op het Raadhuis zal worden gehouden. Zodra bekend is wat de definitieve locatie voor deze bijeenkomst wordt, zult u hierover bericht ontvangen.

Indien u nog verdere vragen heeft, kunt u te allen tijde contact opnemen met de volgende contactpersoon:

Ik heb de heer Weterings het volgende geantwoord;

Geachte heer Weterings,

Dank voor uw antwoord echter ik ben toch de mening toegedaan dat u en uw wethouders, door het niet willen ondertekenen van de petitie, een kans missen om de gewone man en vrouw te laten weten dat de mensen die in het stadhuis voor hem of haar werkzaam zijn, in welke hoedanigheid danook, zelf ook niet meer zijn dan gewone mensen.

Uw antwoord kan ik niet anders kwalificeren als spijtig omdat u hierdoor een afstand schept die u als portefeuillehouder "kernen" met veel moeite probeert zo klein mogelijk te maken.
U laat een kans lopen.

Zoals u weet zal ik met pers etc op 5 november a.s. voor aanvang van het nota-overleg Randstad 380 een petitie namens nu al honderden inwoners overhandigen.

Uw antwoord en deze reaktie zal ik, gelijk ook de voorgaande correspondentie, op mijn weblog publiceren.

Al bijna 400 ondersteuningen. De meest recente reacties.

Plannen voor de (nieuw)bouw van huizen is al ver van te voren bekend. Het had voor de beheerder van deze stroomvoorziening dus al duidelijk kunnen zijn dat er naar alternatieven had moeten worden gekeken. Ons inziens onberhoorlijk bestuur.
--------------------------------------------------------------------------------
Ik heb 2 kinderen op CBS het Braambos zitten en deze hoogspanningslijnen lopen vlak langs deze school. En niet alleen langs deze school maar ook langs andere scholen en woningen aan de wadden- en deltaweg. Ik vrees voor de gezondheid van al deze honderden mensen en kinderen indien deze plannen doorgaan. Als dit bij de bouw van al deze projecten bekend was geweest hadden de mensen een keuze gehad, deze hebben ze nu niet meer. Daarom vind ik dat er een andere oplossing voor dit probleem gezocht moet worden, helemaal omdat we hier spelen met de gezondheid van mensen en kinderen.
--------------------------------------------------------------------------------
Het is onverantwoord om bovengronds aan te leggen langs bestaande HSL en A4, zolang de milieueffecten van deze infrastructuur in totaliteit niet zijn bekeken.
Bovendien zet ik hier mijn handtekening voor alle leerlingen van de basisschool Meerpaal in Nieuwe Wetering. Geen Hoogspanning 380 KV in de buurt van onze kinderen!!!!!

Corinne van Drimmelen,Vereniging Dorpsbelang Nieuwe Wetering