Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

donderdag 30 oktober 2008

Natasja vraagt; Wie geeft er om de gezondheid van haar kinderen?

Lisserbroek, 30 oktober 2008

WIE GEEFT ER OM DE GEZONDHEID VAN MIJN KINDEREN!!!???

Ik ben Natasja van Essen uit Lisserbroek.
Ik ben moeder van vier kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7.

Ik woon in de nieuwbouw langs de hoogspanningskabels op een afstand van ongeveer 30 meter. En IK MAAK ME VRESELIJK ZORGEN!!!!.

Het is eigenlijk al begonnen vlak nadat wij hier zijn komen wonen. Ik hoorde geruchten, dat het mogelijk gevaarlijk zou zijn om in de buurt te wonen van hoogspanningskabels. Mijn kinderen zouden een grotere kans hebben op leukemie. Als moeder schrik je daar enorm van. Ik ben toen gaan lezen op internet en heb gesproken met een energiemaatschappij en folders gekregen over magnetische stralingen om te achterhalen wat men daarover kon vertellen.

Het vreemde was echter dat niemand een echte uitspraak durfde te doen. Overal kwam je tegen dat er wel een verband is tussen kinderleukemie en de hoogspanningskabels maar welk verband…..? Mij werd letterlijk gezegd:” als de overheid toegeeft dat uit onderzoek blijkt dat het kwaad kan om dicht in de buurt van hoogspanningskabels te wonen, dan zullen ze maatregelen moeten treffen en dat kost geld.

Via de site van de heer Roodenrijs heb ik alle nieuwtjes nauwlettend in de gaten gehouden. Maar wat mij boos maakt is hoe er met mij, en voornamelijk mijn kinderen wordt omgegaan.
Als kind heb ik altijd geleerd dat de grootste rijkdom die je bezit je gezondheid is. Maar blijkbaar denkt de overheid daar anders over. Want er gaat niets boven geld, toch??

Het maakt me zo boos en verdrietig als ik lees dat men gewoon niet wil luisteren naar een persoon als de heer Roodenrijs. Maar zo zijn er vast nog veel meer, en wat dacht u van ouders en grootouders enz. Wij maken ons zorgen, om de gezondheid van onze kinderen, maar ook zeker omdat onze eigen overheid geen luisterend oor heeft voor zijn eigen volk.

Wilt u leven met het idee dat u van zoveel kinderen de gezondheid in een risicovolle situatie brengt of gaat u er nou ook echt eens wat aan doen. Zoals ik ook in de kop schrijf:
WIE GEEFT ER OM DE GEZONDHEID VAN MIJN KINDEREN!!!!????
Of zijn een paar doodzieke kinderen het risico wel waard??

De overheid zou voor ons moeten zorgen, maar ik krijg steeds meer het idee dat dit opgaat zolang het niet teveel tijd, geld en moeite kost.

Van een niet alleen bezorgde, maar ook zeker een boze en verdrietige moeder.

Natasja van Essen
Lisserbroek