Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

maandag 31 december 2007

Commentaar van schooldirektie op GGD rapport.

Beste heer Roodenrijs.

Ik heb de brief nogmaals gelezen. ( het GGD rapport red.)

De waarde is iets hoger dan de strenge Vrom norm van 0,4.

Ook deze norm (ook al is het maar zeer gering) vinden wij niet acceptabel, vandaar onze slogan “houd ons gezond en breng de kabels onder de grond.

Bij de bouw van de school in 1998 -2003 is ons meermalen verzekerd dat het een noodvoorziening was en dus niet dagelijks ingebruik. Dit blijkt achteraf niet zo te zijn.

Wij streven er nog steeds naar dat de bestaande kabels niet bij de school blijven, maar ondergronds / naar het westen of het oosten verplaatst worden.

Toen wij naar Den Haag gingen was het helemaal nog niet zeker dat de kabels zouden verdwijnen.
Onze actie heeft o.i. dus toch wel enigszins geholpen.
Nieuwe kabels naar het westen en de 150 KV er aan hangen!!!!

De Gemeente ziet niets in deze plannen vanwege de dure grond aan de westzijde (landhuizen e.d) en zou dus veel liever de lijn aan de oostkant hebben.

Een begrijpelijk standpunt vanuit de Gemeente gezien, maar voor ons zeker niet gunstig, want dan blijft de 150 KV gewoon hangen.
We proberen met ‘stille’ diplomatie nog steeds onze leus te laten klinken.

De Gemeente heeft de brief van de GGD niet openbaar gemaakt. Wij zitten als school echter ook niet te wachten op allerlei negatieve berichten en onrust onder de ouders. We hebben het bericht dus enigszins aangepast.

Wij hebben trouwens al moeite genoeg (en uzelf heeft hier ook heel veel last van) om iedereen te motiveren om zichj in het onderwerp te verdiepen.

Liever gedraagt mens zich als een soort van struisvogel!!
Nogmaals: Optimaal gezond is de huidige situatie niet, maar als we de stralingen die wij met z’n allen wel accepteren binnen de woningen eens zouden meten (infra-rood / magnetron / tv / telefoon / etc.) zouden we erg schrikken.

Neemt niet af dat wij blijven streven naar het totaal laten verdwijnen van de huidige 150 KV.

Vr. gr. Leendert v Dijk.