Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 21 september 2007

Beter laat dan nooit.

Offensief Haarlemmermeer tegen hoogspanningsmasten

Gepubliceerd op 16 september 2007, 19:01 Haarlems Dagblad.
Laatst bijgewerkt op 16 september 2007, 19:12

haarlemmermeer -
De gemeente Haarlemmermeer heeft een lobbybureau in de arm genomen om in de Haagse politiek het eigen alternatief voor een zwaarder hoogspanningsnet door het westen van de polder te promoten.

Ook de raadsfracties moeten hun geestverwanten in Den Haag gaan bewerken, vindt wethouder van ruimtelijke ordening Michel Bezuijen. Zelf is hij volop in gesprek met het ministerie van economische zaken. De betrokken directeur-generaal van het ministerie komt naar de polder om zelf te kijken en hij heeft al om een extra bestuurlijk overleg gevraagd met minister Maria van der Hoeven. Inzet van de inspanningen is het trace van het nieuwe hoogspanningsnet voor de Randstad, dat wordt opgewaardeerd van 150.000 naar 380.000 volt om aan de groeiende behoefte aan stroom te kunnen blijven voorzien. In Haarlemmermeer komt dat net door het westen van de polder te lopen, zo heeft het kabinet eerder dit jaar besloten. Een mogelijkheid is daarbij is om de huidige leiding zwaarder te maken, maar die loopt dwars door Floriande vlak langs scholen en woningen. Leerlingen van de gingen vorige week naar Den Haag om duidelijk te maken dat ze dat niet willen vanwege de gezondheidsrisico's. Maar er zijn alternatieven, vindt het kabinet: een deel van het nieuwe net kan - bijvoorbeeld in woongebieden - ondergronds worden aangelegd. Ondergronds is wel duur: 12,5 miljoen per kilometer tegen 2,5 miljoen voor een bovengrondse kabel. Maar, zegt het kabinet, eventueel is er ook ruimte genoeg voor een nieuw net tussen de Ringvaart en Floriande door.

Redaktie: Geef uw digitale steun aan de Gemeente. (Zie boven en lees de laatste 6 berichten)

Het is erg kort dag door nu pas een lobbybureau in te schakelen.
Welk bureau zal dat zijn? Ben erg nieuwsgierig. U ook?
Laten we voor alle zekerheid maar zelf ook massaal lobbyen.


Bovendien en voor alle duidelijkheid.
Het gaat nu enkel en alleen om de route die de hoogspanningslijn zal volgen.
Definitieve plaats van masten en eventueel ondergronds is voorlopig nog niet aan de orde.
De route moet, zoals ook de Gemeente wil, oostelijk langs Hoofddorp.