Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zaterdag 15 november 2008

Klik op de foto en laat het op u inwerken aub.

Posted by Picasa

Voorbeeld van krampachtig stilzwijgen en vooral Roodenrijs er buiten laten.

Deze tekst in het zwart is toegevoegd op 18 november 2008 op verzoek van wethouder Horn omdat hij het niet fatsoenlijk vindt dat ik openheid van zaken heb gegeven.

Geachte heer Roodenrijs,

Ik heb kennis genomen van het feit dat u onze email-wisseling op uw weblog heeft geplaatst. Ondanks dat het college niets te verbergen heeft, ben ik van mening dat het niet fatsoenlijk is om dit zomaar te doen. Kwalijker nog vind ik dat u met de toevoeging Nota: Ik kan me niet voorstellen dat u er bezwaar tegen kunt hebben dat ik onze correspondentie aan eenieder laat lezen. suggereert dat u vooraf om toestemming heeft gevraagd. U en ik weten dat dat niet waar is!

Ik verzoek u deze toevoeging weg te halen of - indien u daartoe niet bereid bent - deze mail (bovenaan) toe te voegen.

met vriendelijke groeten,
Tom Horn
wethouder




Uit de onderstaande correspondentie tussen Natasja, Guus en wethouder Horn blijkt eens temeer dat Guus Roodenrijs een gevaar vormt voor de doofpot taktiek die de gemeente denkt te moeten hanteren.

Of het College dat nu wil of niet, ik blijf om gegronde redenen om duidelijkheid vragen. B&W mag de inwoners niet onwetend houden. Gezondheid is het grootste goed. OPENHEID EN EERLIJKHEID WORDT VERLANGD.





29 oktober 2008.

Hallo Guus,

Allereerst wil ik u bedanken voor al uw inzet tot nu toe. Ik geef toe dat ik daar weinig gelegenheid voor heb en ook hoogstwaarschijnlijk niet zoveel kennis en inzicht.
Doch, ik woon in Lisserbroek zo'n beetje 30 meter vanaf de hoogspanningskabels en heb vier kleine kinderen. Ik was erg geraakt door de brief van de verontruste moeder, al moet ik zeggen dat ik 'm nog best aardig vond, hij zou van mij best iets meer mogen tonen hoeveel zorgen de moeder's en vaders zich maken.
Ik zou ook best mijn stem willen laten horen (lezen) maar ik weet niet goed naar wie ik me het best kan richten.
Misschien kunt u mij een tip geven??
Ik ben in ieder geval wel degelijk een verontruste moeder en hoop echt dat er zeer spoedig iets gedaan gaat worden met dit hele probleem, voordat mijn kinderen eventueel ziek worden.
Met vriendelijke groet,
Natasja van Essen


Hallo Natasja,

Bedankt voor je eerlijke reaktie.
Als jij je stem laat horen via een email aan mij dan zal ik jouw email publiceren op mijn weblog die door heel veel mensen wordt gelezen.
Ook wordt ieder bericht gelezen door de gemeente en alle frakties in de gemeenteraad.
Hartelijke groet.
Guus.


NOTA: Ik heb de brief ontvangen en aan het College en de Gemeenteraad gestuurd.
U kunt de brief van Natasja lezen bij bericht 9.


Hallo Guus,

Ik kom net thuis en heb een bericht op mijn antwoordapparaat van de gemeente haarlemmermeer met een uitnodiging voor een gesprek bij wethouder HORN.

Daar moet ik natuurlijk wel heen, want ik schrijf natuurlijk in mijn brief dat de gemeente slecht luistert naar de mensen, dus nu moet ik wel he.

Och wel heeeeel spannend hoor, vooral omdat ik wat het technische deel van deze hele kwestie geen kaas heb gegeten, maar puur op mijn gevoel van rechtvaardigheid afga als moeder en bewoonster van de haarlemmermeer.
Wat zeg je daarvan?
groetjes Natasja


Geachte heer Horn,

Ik verneem zonet dat u mevrouw Natasja van Essen uit Lisserbroek heeft uitgenodigd voor een gesprek vanwege de publicatie van haar brief op mijn weblog.
Zou het niet in de rede liggen als ook ik bij dat gesprek aanwezig zou zijn?
Ik waardeer een spoedig antwoord van uw kant.
Met vriendelijke groet.
Guus Roodenrijs


Geachte heer Roodenrijs,

Het verbaast mij van u antwoord te krijgen als ik via mijn secretaresse mw. Van Essen uitnodig voor een gesprek. Mijn bedoeling is een persoonlijk onderhoud met deze verontruste inwoonster van onze gemeente om haar verhaal aan te horen. Graag doe ik dat met mevrouw alleen. Uw opvattingen zijn, door uw inspanningen in dit dossier, bij mij genoegzaam bekend.
met vriendelijke groeten,
Tom Horn
wethouder


Geachte heer Horn,

Ik heb u reeds een mail gestuurd met daarin mijn antwoord dat ik best wel in gesprek wil gaan met u, maar gezien de technisch inhoudelijke kant wil ik de heer Rodenrijs graag bij het gesprek betrekken.
Zoals ik al heb aangegeven kan ik vertellen wat voor zorgen er spelen bij ouders, maar op het technisch inhoudelijke vlak heb ik niet genoeg kennis.
Dus ik zou graag een afspraak willen maken met de heer Rodenrijs erbij.
Met vriendelijke groet,
Natasja van Essen

Geachte mevrouw Van Essen,

Prettig om rechtstreeks met u in contact te komen. Ik zou het op prijs stellen als u de moeite neemt om uw bezorgdheid met mij te delen. Het gaat mij expliciet niet om de technische zaken, maar om de gevoelens die bij u leven. Dat gesprek voer ik graag met u, niet met de heer Roodenrijs. Zoals ik hem reeds heb gemeld, zijn zijn opvattingen al langer bij mij bekend.
met vriendelijke groeten,
Tom Horn
Wethouder


Geachte heer Horn,

Buiten mijn weten om, maar gebruik makend van haar vrouwelijke intuitie, is Natasja van Essen uit Lisserbroek niet ingegaan op uw uitnodiging om eens, zonder mijn aanwezigheid, te komen praten over de negatieve invloed die hoogspanningsverbindingen hebben op de gezondheid en op het welzijn van haar 4 jonge kinderen.
Ik en velen met mij zijn trots op haar.
Wat had u haar u haar nou kunnen vertellen?

Kennelijk snapt u er niets van anders had, u c.q. het College waar u deel van uitmaakt, reeds lang geleden besloten om eerlijk te zijn tegenover uw inwoners die in de onmiddellijke nabijheid van hoogspanningsverbindingen wonen.

Geld gaat voor de gezondheid van kleine kinderen is uw standpunt en dat van het College.
Hebben wij een reden om anders te denken?

Als u staat voor de gezondheid van uw inwoners dan bent u een "vent" indien u Natasja en mij samen uitnodigt.

Met vriendelijke groet.

Guus Roodenrijs.


10 november 2008.


Geachte heer Roodenrijs,

Zoals ik u al eerder heb laten weten, zijn uw opvattingen bij mij reeds bekend. Uw mailtje bevestigt dat wat mij betreft een gesprek met u geen zin heeft.
Ik wil graag met mevrouw Van Essen praten over haar bezorgdheid. Ik neem aan dat u daartegen geen bezwaar heeft.
met vriendelijke groeten,
Tom Horn
Wethouder

Geachte heer Horn,

Natuurlijk heb ik er geen bezwaar tegen dat u alleen met Natasja van Essen wilt praten over haar bezorgdheid.

Waar ik een enorm groot bezwaar tegen heb is het feit dat u wel met haar wilt praten, maar dat u zich niet tegelijkertijd richt tot de vele honderden andere moeders in Lisserbroek en in Floriande die net zo bezorgd zijn als Natasja, maar die hun bezorgheid (nog) niet op mijn weblog hebben uitgesproken.

Ca 800 van hen spraken hun bezorgdheid echter in oktober 2007 al wel uit door middel van het ondertekenen van mijn petitie die ik in november 2007 aan de Tweede Kamer heb overhandigd in het onverwachte en verrassende bijzijn van o.a de heren Weterings en Bezuijen.
Ik heb u c.q. B&W vorige week nog gevraagd om te communiceren met uw inwoners via Internet en Meer TV en er werd gezwegen als het graf.

Mijn opvattingen zijn u bekend schrijft u. NOTA: dat zijn niet mijn opvattingen maar de opvattingen van (toendertijd in oktober 2005 staatssecretaris en nu tweedekamer fraktievoorzitter CDA) de heer Van Geel.

Hij (leze het kabinet) heeft u o.a. via de VNG (vereniging nederlandse gemeenten) c.q. B&W in 2005 beleidsregels gegeven voor het bouwen bij hoogspanningslijnen. Beleidsregels die gemaakt zijn ter bescherming van onze en uw kinderen, maar die B&W Haarlemmermeer aantoonbaar naast zich neer heeft gelegd en nog steeds naast zich neerlegt.

U c.q. B&W blijft sedert vele jaren in gebreke om de verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid/gezondheid van uw inwoners met of zonder kinderen die (ten gevolge van Haarlemmermeer's foutief beleid) te dichtbij hoogspanningsverbindingen wonen en/of nog komen te wonen, spelen, naar school gaan of in creches en naschoolse opvang verblijven.

Dit terwijl u wettelijk en moreel gezien volledig verantwoordelijk bent voor de gezondheid van alle inwoners binnen de gemeente.

Voorstel.
Het zou u c.q. B&W sieren indien u met mij, en daardoor met de vele honderden bezoekers van mijn weblog,over onze bezorgdheid wilt spreken en dat op de meeste korte termijn mogelijk.
Via mijn weblog http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/
heeft u allerlei informatie en standpunten kunnen opdoen.

Ik weet voor 99% zeker, terwijl ik dit schrijf, dat u niet op mijn voorstel zult ingaan, zoals ik allang wist dat ik niet bij uw gesprek met Natasja zou mogen zijn.
Ik weet gewoon teveel en ben teveel onderlegd in de materie en daardoor kennelijk een "lastig" persoon.

Helaas kan ik uw houding slechts kwalificeren als uiterst zwak en ook als de zoveelste doodsteek in ons vertrouwen in de huidige Haarlemmermeerse gemeentelijke politiek.

Het zou me verbazen, maar ook plezieren, indien u alsnog op uw standpunt wilt terugkomen en een gesprek met Natasja en mij samen wilt aangaan.

Met vriendelijke groet.

Guus Roodenrijs


Nota: Ik kan me niet voorstellen dat u er bezwaar tegen kunt hebben dat ik onze correspondentie aan eenieder laat lezen.

Dit schrijft de gemeente op 15 mei 2008 in Plan van aanpak.

Het is van belang dat er zo min mogelijk onrust ontstaat bij de bevolking en conform het Advies van de toenmalige Staatssecretaris van VROM, van Geel, geen nieuwe situaties ontstaan waar kinderen langdurig worden blootgesteld aan magneetvelden met een waarde hoger dan 0,4 microtesla.

Mijn opmerkingen.

Het grote zwijgen door B&W en de Gemeenteraad tegenover de bevolking heeft ervoor gezorgd, en zorgt er nog steeds voor, dat er onrust is ontstaan en dat deze onrust steeds groter wordt. En terecht steeds groter wordt.
Waarom werden en worden de mensen die bij de hoogspanningsverbindingen wonen en/of nog komen te wonen door dit College en door deze Gemeenteraad onwetend gehouden? Waarom weten scholen, creches etc. van niets?

Het door het College bovengenoemde advies "Van Geel" dateert van september 2005.
Waarom dan dat overantwoorde bouwen in Floriande en in Lisserbroek temeer daar de bouw in Lisserveld pas in november 2007 is begonnen?

Ik adviseer wethouder Horn c.q. het College en de Gemeenteraad om per omgaande via de media met de bevolking te communiceren, en hen de garantie te geven dat het College ervoor zal zorgen dat kinderen nu, en in de toekomst, nimmer zullen behoeven te wonen, naar school behoeven te gaan, in creches en/of opvangplaatsen dienen te verblijven, op een plaats waar de magneetvelden nu en/of in de toekomst hoger zijn dan 0,4 microtesla.
De norm waarvan de gemeente zegt die te willen naleven.








Brief van TenneT directie aan gemeente.

Leest u a.u.b. eerst de brief en dan de opmerkingen die ik eronder heb geplaatst.


Datum 19 februari 2008
onze referentie DIR 2008-01 0
Behandeld door A.C.C. Veldhuizen
Direct nummer 026 373 1 2 94
Direct fax 026 373 15 32
E-mail a.veldhuizen@tennet.org

Onderwerp 150 kV-verbinding Haarlemmermeer-Sassenheim.

Geacht College,

Naar aanleiding van uw brief van 25 januari 2008 met kenmerk 08.0375508 waarin u
ons verzoekt u nader te informeren over het mogelijk verzwaren van de 150 kVverbinding
Haarlernmermeer-Sassenheim en het daarvoor te doorlopen proces
berichten wij u het volgende.

Op dit moment zijn de 150 kV stations Haarlemmermeer en Sassenheim volgens de
vereisten van de Netcode niet optimaal aangesloten op het landelijk
hoogspanningsnet. Om deze situatie op te lossen is benutting van de verbinding
Haarlemmermeer-Sassenheim tot aan de ontwerpcapaciteit noodzakelijk.
Besluitvorming hieromtrent staat in beginsel los van Randstad380 en vereist geen
ruimtelijke procedures.
De keuzes die in het kader van de ruimtelijke procedures voor de noordring van het
project Randstad380 worden gemaakt kunnen echter wel als gevolg hebben dat het
gebruik van de 150 kV lijn Leiden-Sassenheirn-Haarlemmermeer-Vijfhuizen- Beverwijk
verandert. Zolang dat gebruik blijft binnen de ontwerpcapaciteit zal ook dat geen
ruimtelijke procedures vereisen.

Voor wat betreft de verandering van de benutting van de bestaande 150 kV
verbindingen en de mogelijke onrust over magneetvelden die zou kunnen ontstaan
overleggen we graag met U over de wijze waarop deze onrust zo veel mogelijk
weggenomen kan worden, mogelijke oplossingen en daaraan verbonden kosten.


Met
betrekking tot de keuzes in het kader van het project Randstad380 doen wij dat graag
onder auspiciën van het Ministerie van Economische Zaken.
Hopend u hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd,
Hoogachtend,

Mijn opmerkingen.
Waarom werden de betreffende inwoners, scholen, creches en opvangplaatsen in februari 2008 niet ingelicht?
Waarom wordt iedereen, nu op 15 november 2008, nog steeds onwetend gehouden?
Langs de gehele lijn zullen de magneetvelden drastisch omhoog gaan en een gevaar opleveren voor de gezondheid van de duizenden kinderen die daar naar schoolgaan, spelen, wonen en na school opgevangen worden.