Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zaterdag 1 november 2008

Verzoek namens velen om garantie van College

Per email aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer.
Niet via de Griffie verstuurd, maar direkt en persoonlijk aan Burgemeester Weterings en de verantwoordelijke wethouders Bezuijen en Horn.

Afzender: A.Roodenrijs Tonnekamp 8 2157PN Abbenes.
Via: a.roodenrijs@quicknet.nl
Gepubliceerd op weblog; http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/

CC: Direkt en persoonlijk aan de fraktieleden van alle partijen in de Gemeenteraad.
CC: De Pers.
CC: Griffie.

Roodenrijs vraagt eenieder beleefd om een ontvangstbevestiging.



Dringend verzoek mede namens vele uiterst ongeruste ouders met kinderen in Lisserbroek en in Floriande.


Geacht college,

Het is een feit dat u er momenteel alles aan probeert te doen om ervoor te zorgen dat de bijkomende 380kV hoogspanningsleiding oostelijk van Hoofddorp zal gaan passeren en niet samen met de bestaande, en op zijn plaats blijvende, 150kV verbinding door de Westflank zal gaan lopen.
De gemeenteraad steunt u raadsbreed, terecht of onterecht, vrijwillig maar deels ook minder vrijwillig, in uw streven.

Zoals tijdens de vergadering op 30 oktober j.l. door wethouder Bezuijen verwoord, staat bij uw streven kennelijk niet de gezondheid van de kinderen van uw inwoners voorop, maar vooral het feit dat u bang bent om in de Westflank minder woningen te kunnen bouwen.
U probeert de woningbouwopgave als een drukmiddel richting Den Haag te gebruiken getuige de wat dreigende taal die wethouder Bezuijen richting Den Haag gebruikt.
U gokt ook op het zogenaamde Compensatiebeginsel, dat u in uw correspondentie met de gemeenteraad overigens foutief interpreteert en dat, zoals u weet, ook niet in de wet (SEVII) is verankerd.

De gezondheid van uw inwoners is tijdens de gehele vergadering notabene niet eens aan de orde gesteld. !!


Hoe de keuze van het Kabinet ook zal uitpakken, u bent moreel verplicht de honderden ouders met kinderen nu eindelijk eens gerust te stellen, en dat bij de eerste de beste goede gelegenheid die zich voordoet.
Die eerste de beste goede gelegenheid is tijdens de Begrotingsraad van komende donderdag 6 november.
Het zou u sieren indien u de volgende verklaring tijdens de komende Begrotingsraad – uitgezonden op regionale TV en op het Internet – wilt afleggen.

Verklaring.

Ons, het College van de gemeente Haarlemmermeer, gaat de gezondheid van onze inwoners, zoals iedereen weet, zeer ter harte.
Omdat wij hebben gemerkt dat er een toenemende ongerustheid bestaat bij de ouders van kinderen die langdurig in de buurt van hoogspanningsverbindingen wonen of nog komen te wonen willen wij deze ongerustheid hierbij wegnemen.

De gemeente Haarlemmermeer zegt toe dat zij het Kabinet’s advies over het wonen bij hoogspanningslijnen zal volgen.
Dit Rijk’s advies – van september 2005 - houdt in dat er geen woningen, scholen, kinderopvangplaatsen en crèches dienen te komen op plekken waar de elektromagnetische straling, veroorzaakt door de hoogspanningslijnen, hoger is dan 0,4 microtesla.
En dat nu of in de toekomst.
Het College neemt graag haar verantwoordelijkheid en geeft hierbij de garantie dat er binnen de gemeente Haarlemmermeer geen plaatsen zullen zijn en/of komen waar kinderen wonen, spelen, naar school gaan of na school worden opgevangen waar de elektromagnetische straling hoger is dan de Kabinet’s norm van 0,4 microtesla.
De garantie geldt ook in het geval dat onze toezegging misschien een substantiële financiële eigen bijdrage van de gemeente zal betekenen.



Ik, en zeer velen met mij, reken en vertrouw erop dat het College haar verantwoordelijkheid neemt en op donderdag 6 november a.s. de duidelijkheid verschaft waar iedere betrokkene recht op heeft.
Het spreekt voorzich dat ik hierbij ook een beroep doe op alle frakties in de Raad die de mogelijkheid hebben om, p.e. door middel van een motie, steun te geven

Hoogachtend.

A.J.M.A. Roodenrijs