Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 28 september 2007

De wil was er niet. De weg was er wel hoor.




Hoogspanning ondergronds, masten uit de weg.

Leidsche Rijn - Alsof het een modelletje van luciferhoutjes is, zo gemakkelijk tilt de kraan van Van Tol de onderste helft van hoogspanningsmast nummer 7 omhoog en laat de zes ton staal zakken op de betonplaten. Drie 150 kV hoogspanningsmasten in Leidsche Rijn zijn gestript van hun twaalf dikke kabels. In de Strijkviertel, Klein Archeologiepark en Park de Hoge Weide staken de kale stalen armen omhoog.
Twee weken geleden schakelde de stroom over van boven- naar ondergronds. De kabels duiken voor Park Hoge Weide twintig meter diep onder de voormalige vuilstort door, komen bij Edah over een klein stukje omhoog naar anderhalve meter diepte en duiken dan bijna dertig meter diep onder het archelogie monument en het water van de Leidsche Rijn door en komen achter een boerderij langs de Rijksstraatweg weer naar de oppervlakte, na zo'n 1400 meter. De operatie verloopt volgens planning, zodat de stroom binnen de verwachte periode kon worden omgeschakeld.
Het omvertrekken van mast 5 door wethouder Lenting is deze week ook de symbolisch afsluiting van een bewonersactie, die de operatie 'ondergronds' aanzienlijk heeft versneld. De mogelijke relatie tussen nabijheid van hoogspanning en het optreden van leukemie was de basis van de actie.

Naar al jaren geldende maatstaven is dit onverantwoord.

 
Posted by Picasa


Het betreft de wijk Floriande en ook deze foto is gemaakt op 12 september 2007.
Met de huidige spanning van 150.000 Volt is dit al een situatie die volledig indruist tegen het advies van oktober 2005 van VROM en zou de lijn ondergronds gebracht dienen te worden.
Let wel: er komt nog een extra lijn van maar liefst 380.000 Volt bij.