Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 27 mei 2008

TELEURSTELLING PROVINCIE EN GEMEENTE

Provincie Noord-Holland/Nieuws
Actuele berichten
Provincie en Haarlemmermeer teleurgesteld over besluit minister.

26-5-2008
Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Noord-Holland en wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer zijn verbaasd en teleurgesteld over het besluit van minister Maria van de Hoeven van Economische Zaken om van de nieuwe hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV slechts 20 kilometer ondergronds aan te leggen.
De minister heeft dat besluit per brief meegedeeld aan de Tweede Kamer. Uit de brief blijkt dat voor het totale traject van 85 kilometer tussen Wateringen en Beverwijk 20 kilometer ondergronds wordt aangelegd. Hiervan wil de minister 10 kilometer in het zuidelijk deel aanleggen. Het Rijk had provincie en gemeente verzekerd dat de brief aan de Tweede Kamer geen gevolgen zou hebben voor het noordelijk deel van de hoogspanningsverbinding, tussen Zoetermeer en Beverwijk. Dat blijkt toch het geval te zijn, en daarover is geen enkel overleg gevoerd. Gedeputeerde Hooijmaijers: "We zijn hard bezig met de ontwikkeling van de Westflank Haarlemmermeer, nota bene een Randstad Urgent-project. Daarvoor is ondergrondse aanleg een must, net zoals bij het Noordzeekanaal. Maar voor de 65 kilometer van het noordelijk deel lijkt nog geen 10 kilometer ondergronds te worden aangelegd. Op die manier kun je de knelpunten hier niet oplossen, zoals de minister min of meer zelf ook stelt in haar brief aan de Tweede Kamer”. De provincie en gemeente trekken daarom gezamenlijk op met de provincie Zuid-Holland en de betrokken gemeenten in Delfland om te pleiten voor een gedegen besluitvorming. Wethouder Bezuijen voegt daar aan toe: "Op dit moment zijn wij in gesprek met het ministerie en met TenneT over de aanleg in het noordelijk deel en loopt de milieueffectrapportage nog, inclusief het onderzoek naar aanleg in het oostelijk deel van Haarlemmermeer. Dit besluit belemmert een optimale besluitvorming over het gehele tracĂ©. En dat is onzorgvuldig."
Nieuwsredactie