Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 19 oktober 2007

Waarom raadt de gemeente in 'Informeer' de mensen aan om in een bezwaarschrift te verzoeken om een onderzoek naar de oostelijke variant??

Zie ook mijn artikel in het Haarlems Dagblad van zaterdag 20 oktober.

Klik op foto voor vergroting.
 
Deze foto toont de route van de bestaande bovengrondse 150kV hoogspanningslijn die dwars door Floriande en over Lisserbroek de polder uitgaat richting Lisse.
Naast deze lijn zijn veel te dichtbij,dus medisch onverantwoord, en bovendien tegen het advies van de regering in, woningen en scholen gebouwd en worden er notabene nog steeds gebouwd. Zelfs een medisch centrum!!

Zie de vele foto's op deze website.


Het is duidelijk dat deze lijn zo snel mogelijk weg moet uit Floriande en uit Lisserbroek.
Dat zal nooit gebeuren indien er een oostelijke variant komt. Een variant die het kabinet trouwens (gelukkig) niet wil. Waarom geeft de gemeente ca. 80.000 euro uit aan een lobby- en aan een onderzoeksbureau om alsnog ( veel te laat ) te proberen om de extra bijkomende 380kV hoogspanningslijn via het oosten van Hoofddorp te laten lopen?

Omdat de gemeente op Boseilanden nog voor ca. 40.000.000 euro aan bouwkavels moet verkopen misschien? Een mast voor je deur dat kan daar natuurlijk niet.
Overigens, mocht de oostvariant lukken, dan blijven we toch met deze onverantwoorde bovengrondse 150kV hoogspanningslijn in onze maag zitten.

Mijn advies aan de gemeente.
Laat het lobbybureau met spoed omschakelen naar het pushen van de ondergrondse variant, en ik verwijs hierbij de gemeente naar mijn brief d.d. 13 oktober j.l. aan de Vaste Commissie op deze website.
Alle gemeenten langs de voorkeursroute van het kabinet hebben zich in Den Haag al lang geleden uitgesproken voor de ondergrondse variant en Haarlemmermeer dient zich alsnog en per omgaande bij hen aan te sluiten.
Eendracht maakt macht.

In de startnotitie m.e.r., die nu ter inzage ligt, is de ondergrondse route wel degelijk opgenomen. Zie de oranje route op de onderstaande kaart. De route voert ondergronds door Boseilanden en de "40 miljoen-angst" die de gemeente kennelijk heeft is derhalve onnodig.

Bovendien: Medewerkers van EZ hebben gisteren 18 oktober, op de inloopavond in Zoetermeer gezegd, dat de ondergrondse variant zeker zal worden onderzocht.

De ondergrondse route, in HVDC (gelijkstroom), kent alleen maar voordelen zoals ik uitgebreid in mijn website beschrijf. Zie "Ondergronds ermee. Feiten deel 1t/m4."

Van cruciaal belang is dat de gemeente zich ook sterk maakt voor het ondergronds koppelen van de bestaande bovengrondse 150kV met de extra bijkomende dan ondergrondse nieuwe 380kV lijn.

De gemeente heeft de morele plicht om ervoor te vechten c.q. ervoor te zorgen dat deze lijn ook ondergronds door Boseilanden gaat lopen omdat de gemeente oogkleppen voor en oordoppen in had bij de bouw in Floriande en Lisserbroek. Die oogkleppen en oordoppen draagt de gemeente helaas nog steeds want er wordt nog steeds tegen alle beleidsregels in gebouwd.

De bestaande bovengrondse 150kV lijn betekent trouwens ook een enorm obstakel bij de voorgenomen grootschalige nieuwbouw voortvloeiende uit de gebiedsuitwerking Haarlemmermeer-Bollenstreek.
Uiteraard, nogmaals zie mijn bovengenoemde brief, dient het zo te zijn dat de 150kV lijn niet alleen de ondergrondse route van de 380kV lijn volgt tot aan de N207 (Leimuidenseweg), maar ondergronds doorgaat tot voorbij Lisserbroek om daar bovengronds weer aan te sluiten richting Leiden. De 380kV lijn zal bij de N207 afbuigen en langs de N207 de meest directe route richting HSL-trace opzoeken.

GEEN MASTEN MEER IN FLORIANDE, LISSERBROEK OF WAAR DAN OOK IN DEZE POLDER.

Dat netbeheerder TenneT vanaf 1 januari 2008 ook verantwoordelijk wordt voor de betreffende bovengrondse 150kV lijn is misschien een voordeel dat de gemeente zal kunnen uitbuiten omdat, volgens de stralingsnormen die TenneT hanteert, deze lijn zeker niet kan blijven.

Klik op foto voor vergroting.
 
Posted by Picasa

Geweldige plek voor een Gezondheidscentrum en een Kinderdagopvang.



Voor een vergroting klik op de foto.

Hier komt het GEZONDHEIDSCENTRUM Floriande.
Huisartsenpost,Fysiotherapie, Consultatiebureau, Maatschappelijkwerk, Apotheek en om het kompleet te maken, ernaast het KINDERDAGVERBLIJF Borus.
Verder komen in dit projekt "IJwijk Centrum" een woon- en dagcentrum voor mensen met een verstandelijke meervoudige of lichamelijke handicap en worden er boven het gezondheidscentrum 18 seniorenappartementen gebouwd.

HEEFT IEMAND MISSCHIEN EEN REAKTIE ?????????? Graag naar a.roodenrijs@quicknet.nl