Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

maandag 19 november 2007

UTRECHT LEGT LIJNEN ONDER DE GROND !!

vrijdag 16 november 2007
Hoogspanningskabel ondergronds
Door TON VOERMANS

NIEUWEGEIN - Burgemeester en wethouders van Nieuwegein hebben alle reacties bekeken en zijn eruit: de hoogspanningslijn gaat ondergronds. De gemeenteraad van Nieuwegein besluit 13 december over het voorstel om de elektriciteitskabels door de Galecopperzoom langs de A12 te leggen. Door de hoogspanningslijn door Nieuwegein ondergronds te leggen worden eventuele gezondheidsrisico’s voorkomen.

Daarnaast komt er heel veel bouwgrond beschikbaar. Landelijke regels verbieden nu woningbouw binnen 80 meter van een hoogspanningslijn.

Het college van burgmeeester en wethouders wil de komende jaren 1600 huizen bouwen. Er wordt gekeken of er stukken grond onder en langs de huidige hoogspanningslijn zijn die bebouwd kunnen worden. De hoogspanningslijn loopt langs Huis de Geer, Galecop en Blokhoeve. In Blokhoeve kunnen bijvoorbeeld 55 geplande huizen niet gebouwd worden in verband met de hoogspanningslijn.

Door huizen te bouwen zijn ook de kosten voor het ingraven van de kabels (geraamd op 10 miljoen euro) te bekostigen.