Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 23 september 2008

Initiatiefnemer "foutieve" nieuwbouw draagt de verantwoordelijkheid.


Wat bedoel ik met "foutieve" bouw? Foutieve bouw is de bouw van woningen, scholen en kinderdagverblijven, tegen alle beleidsadviezen van VROM in, te dicht op hoogspanningslijnen.Ook als de straling op het moment van bouwen acceptabel, is maar het risico bestaat dat de straling in de toekomst te hoog kan worden, is er volgens VROM-normen sprake van "foutieve" bouw.

De onderstaande foto's tonen de huidige situatie in Lisserbroek (Lisserveld) waar veel te dicht op de bestaande 150kV hoogspanningslijn is gebouwd en nog wordt gebouwd door Projectontwikkelaar Timpaan.




TenneT, verantwoordelijke voor de bijkomende 380kV verbinding, heeft enige dagen geleden een schadevergoedingsbrochure uitgebracht (zie rechtsboven), maar neemt logischerwijze geen verantwoordelijkheid voor de "foutieve" bouw bij de bestaande 150kV in Floriande en in Lisserbroek.


LEES HET STANDPUNT VAN TENNET.

Geachte heer Roodenrijs,

N.a.v. van uw vraag d.d. 17-9-2008 willen wij u het volgende melden:

Zoals reeds in een eerder stadium (d.d. 18-2-2008) aan u is gemeld betreft de 150kV lijn waarover u in uw vraag spreekt een bestaande lijn die in gebruik is volgens ontwerpcapaciteit. Normen voor dergelijke bestaande situaties en adviezen daarover kunt u navragen bij het Ministerie van VROM. Indien tegen deze adviezen in een ruimtelijke ontwikkeling plaatsvindt, is de initiatiefnemer van deze ontwikkeling hiervoor verantwoordelijk.

De door TenneT uitgebrachte schadegids heeft betrekking op het project Randstad380 (de nieuw aan te leggen 380kV verbinding in de Randstad) en is niet van toepassing op bestaande 150kV verbindingen. TenneT als initiatiefnemer van nieuwe 380kV-verbindingen houdt bij deze verbindingen rekening met de adviezen zoals die zijn uitgebracht door het Ministerie van VROM.

Wij hopen u met bovenstaand antwoord voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Servicecentrum
TenneT TSO B.V.

Tel: 026 373 17 17
Fax: 026 373 13 95
E-mail: Servicecentrum@tennet.org
Internet: www.tennet.org

Geen opmerkingen: