Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zondag 7 oktober 2007

Op 5 november neemt de minister onze petitie in ontvangst.Blijf tekenen !!!!!

1) Op donderdag 18 oktober om 17.00 uur a.s. is er een besloten vergadering van de Vaste Commissie Economische Zaken. Deze commissie behandelt in principe alleen de globale route die de nieuwe en extra bijkomende 380.000 Volt hoogspanningsleiding volgens het Kabinet moet gaan volgen maar kan tijdens het nota-overleg de minister ook op andere procedurele zaken wijzen.

2) De Vaste Commissie heeft om commentaar gevraagd dat ik voor 15 oktober a.s. zal indienen. In mijn commentaar komen de enorme voordelen van HDVC aan de orde en ga ik dieper in op de door het Rijk voorgestelde westelijke route.

Ik zal tevens aandringen op het op ultra korte termijn houden van een hoorzitting voor kamerleden over HDVC (= het ondergronds aanleggen van hoogspanningskabels in gelijk stroom, op 4 meter breed trace en op slechts 1,5 mtr diepte.)

HDVC is een nieuw en revolutionair en getest systeem dat een perfecte oplossing is voor onze problemen.
Een route door het westen van Haarlemmermeer of ten oosten van Hoofddorp maakt, bij toepassing van HVDC,dan in principe niet zo heel veel meer uit alhoewel de oostelijke passage langs Hoofddorp vele malen inwonervriendelijker is.

Dit type ondergrondse aanleg heeft totaal geen elektromagnetische straling en kan als de verbinding Beverwijk-Zoetermeer geheel of grotendeels ondergronds wordt aangelegd tegen min of meer gelijke prijs worden aangelegd.

Helaas heeft het Ministerie van EZ als projectleider van deze Randstad 380 procedure het stralingsvrije en ondergrondse HVDC gelijkstroom alternatief niet meegenomen in de start van de procedure omdat men er ten onrechte van uitging dat dit veel meer zou gaan kosten hetgeen, bewijsbaar en aantoonbaar, heden ten dage een achterhaald standpunt is.
EZ ontneemt tot nu toe de samenleving een passend alternatief .

Het toepassen van ondergronds HVDC betekent; geen horizonvervuiling, geen waardedaling van percelen. weinig ruimtebeslag, geen elektromagnetische straling en geen schade aan landschap en milieu.

DEZE METHODE DIENT DOOR EZ GRONDIG TE WORDEN ONDERZOCHT EN GEMOTIVEERD TE WORDEN AFGEWEZEN OF TE WORDEN AANVAARD.Zie ook bij de berichten "Onder de grond ermee" van oktober.

Mijn commentaar aan de Vaste Commissie zal ik deze week op mijn weblog haarbol.blogspot.com publiceren.

3)Nota-overleg.
Op 5 november a.s. is er openbaar nota-overleg in de Thorbeckezaal in het gebouw van de Tweede Kamer. Er is een publieke tribune met 96 zitplaatsen.
Kamerleden gaan in openbare discussie met de minister over dit Randstad 380 projekt.
Voorafgaande aan het nota-overleg dat om 11.00 uur begint zal ik aan de minister de digitale petitie overhandigen. U kunt nog steeds de petitie ondertekenen door naar http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/ te gaan.