Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zondag 23 december 2007

RAAD ORGANISEERT BESLOTEN INFORMATIEVE BIJEENKOMST OP 7 FEBRUARI 2008 I.S.M. KEMA

Tijdens de raadssessie over hoogspanning op 22 november 2007 - de sessie tijdens dewelke ik mocht inspreken - bleek mij dat, ondanks alle door mij gepubliceerde wetenschappelijke feiten, er bij het merendeel van de Raadsleden een groot gebrek aan kennis bestaat over alle ins en outs betreffende hoogspanningslijnen.
Overigens bleek dat niet alleen op te gaan voor Raadsleden maar ook voor B&W en ambtenaren.

Jarenlang is er in de Raad gesproken over hoogspanning en de gevaren voor de gezondheid van kinderen maar nooit, zo blijkt uit de notulen, is het gekomen tot het opstellen van een gemeentelijk hoogspanningsbeleidskader waarbinnen en waarnaar gehandeld dient te worden.

Door het ontbreken van dit kader kon het komen tot de bouw van o.a. scholen en woningen die tegen alle Rijk's beleidsadviezen in veel te dicht bij hoogspanningslijnen staan.
Helaas gaat dat "verkeerde" en risicovolle bouwen nog steeds door. Zie bijvoorbeeld Lisserveld. Vooral daar is de situatie angstaanjagend.

Op dezelfde raadssessie van 22 november 2007 heeft de HAP - en met name Peter van Groenigen - het initiatief genomen om te komen tot een informatieve bijeenkomst met het doel om, door het uitnodigen van diverse experts, de Raadsleden e.a. te laten informeren en om hun vragen te beantwoorden.
De informatieve bijeenkomst wordt gehouden op 7 februari 2008 van 15.00 tot 17.00 uur.

Het is jammer dat dit niet jaren eerder is gebeurd, maar ik ben erg blij dat het nu toch eindelijk gebeurt en ik hoop van harte dat de bijeenkomst de aanleiding zal zijn tot een onmiddellijke duidelijke standpuntbepaling en kaderstelling over hoe om te gaan met hoogspanning en met de daaruit voortvloeiende risico's voor de gezondheid van kinderen.

Het zullen mensen van KEMA zijn die de raadsleden zullen informeren en de vragen van raadsleden zullen beantwoorden.
Helaas zullen zij niet meer kunnen vertellen dan dat er op deze weblog staat en waarvan elk raadslid uitgebreid kennis heeft genomen c.q. kennis had kunnen nemen.
Reeds op basis van de inhoud van deze weblog zouden er al kritieke vragen aan het college gesteld hebben kunnen worden.
Dat dit (nog) niet is gebeurd is vele duizenden inwoners een kompleet raadsel en zij hebben in hun reakties aangegeven dat zij hun vertrouwen in de raad grotendeels hebben verloren.


Overigens ben ik zo vrij om de raadsleden aan te raden om de meest belangrijke berichten op mijn weblog te lezen omdat u dan in elk geval de juiste vragen zult kunnen stellen en over een flinke portie basiskennis beschikt.