Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

woensdag 16 april 2008

PvdA neemt initiatief ondergronds

De PvdA Zoetermeer neemt aktie zoals u uit onderstaand bericht kunt lezen en krijgt daarbij de steun van kamerlid en lid van de Commissie EZ, Diederik Samson.
Alle zuidring-gemeenten hebben gezamenlijk een vuist gemaakt richting Den Haag en nemen aktie om te komen tot een ondergrondse aanleg.

Waarom neemt ons college niet het voortouw om te komen tot een gezamenlijke vuist met de noordring-gemeenten? Samen sta je sterker.

PvdA H'meer laat u een kans liggen of toont u, als collegepartij, initiatief?


Zoetermeer, maandag 14 april 2008


Polderontbijt tegen aanleg hoogspanningkabels boven de grond.


Weidebijeenkomst op zaterdagochtend 19 april 2008, 09.45 uur


Zaterdagochtend 19 april om 09. 45 uur wordt vlak bij de wijk Rokkeveen een polderontbijt gehouden. Het ontbijt is een protest tegen de mogelijke aanleg van de 380 kv-spanningskabels boven de grond. Het ontbijt wordt georganiseerd door actiegroepen, wijkbewoners en de PvdA-gemeenteraadsfracties van Lansingerland en Zoetermeer. PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom zal aan het ontbijt deelnemen. Hij zal met de aanwezigen praten over de plannen van TenneT, de beheerder van het spanningsnet. Dit ontbijt heeft plaats in het weiland, waar energietransporteur TenneT mogelijk van plan is een van de hoogspanningsmasten te plaatsen.

Buurtbewoners en PvdA zorgen voor wat duurzame broodjes gezond en drinken. Het Tweede Kamerlid Samsom is om 09.45 uur bij de Munnikenweg, vanwaar naar de polderontbijtlocatie gelegen tussen de Oostweg, Noordeindseweg en Munnikenweg in Lansingerland gewandeld wordt. Samsom zal spreken over noodzaak en wenselijkheden van duurzame energie. De actievoerders zullen Diederik Samsom nogmaals, aangeven waarom de hoogspanningskabels onder de grond moeten. Om 10.00 uur start het polderontbijt.

Gemeente Lansingerland, waar deze Bleiswijkse polderweide onder valt en de gemeente Zoetermeer hebben zich duidelijk uitgesproken voor verantwoorde duurzame ondergrondse aanleg van de nieuwe stroomvoorziening. Het tracĂ© passeert namelijk onder meer op korte afstand van woonhuizen en de sportvelden van FC Zoetermeer. De demonstratie kent een openbaar karakter, wees welkom, maar om 11.00 uur wordt ‘afgeruimd’.

Na de aanpalende gemeenten, het Stadsgewest Haaglanden, de Provinciale Staten en leden van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken heeft ook de minister van milieu Jacqueline Cramer laten doorklinken geen voorstander te zijn van bovengronds energietransport vlak langs en dwars door dichtbevolkte woon- en verblijfsgebieden.

Zoetermeers PvdA-raadslid Werner Kasten stelt: “Het mag niet alleen om de centen gaan. Gezondheid, een verantwoord ruimtegebruik en duurzame oplossingen zijn eveneens argumenten die in de discussie een belangrijke plaats moeten innemen. Het is goed om daarover met Diederik Samsom van gedachten te wisselen.” Raadslid Kasten hoopt op een droge zaterdagochtend. Hij rekent op een korte, maar energievolle bijeenkomst.