Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

woensdag 23 januari 2008

SP IS DE EERSTE DIE LIJKT TE BEGRIJPEN

From: Peter Hagen
Date: 23 jan. 2008 01:06
Subject: RE: hazenplaag
To: Guus Roodenrijs


Geachte heer Roodenrijs

Uw bezorgdheid is terecht, we gaan hier vragen over stellen en in beraad binnen onze fractie en gaan dan ook proberen een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Ik ben niet boos op u hoor alleen vond ik het jammer dat u de hele raad beschuldigt van angsthazengedrag. Wij zijn als SP zeer betrokken en vinden het jammer dat u dat niet inziet.We gaan onze best doen en nemen uw excuses ter harte.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd

Met vriendelijke groet

Peter Hagen

SP Fractie Haarlemmermeer

PS wie aan onze kinderen komt, komt aan ons! Zij verdienen inderdaad een veilige omgeving om in op te groeien.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eindelijk dus een eerste positief bericht uit de Raad alhoewel ik van mening ben dat hier onderling overleg tussen alle frakties, en een daaruit voortvloeiend raadsbreed standpunt gepaard aan de nodige dringende vragen aan het College, de aangewezen weg is. Gezien de ernst van de, verzwegen en verdraaide, feiten zouden alle fraktievoorzitters met voorrang dienen te overleggen.

Een motie van wantrouwen zou naar mijn mening in de rede liggen ofschoon een motie vreemd aan de orde van de dag misschien verstandiger zal zijn. Aan de orde dienen te worden gesteld;

1) de vraag waarom het College de uitkomsten van het stralingsrapport niet openbaar heeft gemaakt daarmede de onrust van vele honderden ouders voedend.

2) de vraag waarom, met toestemming van de gemeente, de direktie van Het Braambos de ouders valselijk heeft geinformeerd.

3) de vraag waarom wethouder van Bezuijen in september 2007 mee is gegaan met ouders, kinderen en direktie van Het Braambos naar Den Haag om daar de onrust van de ouders over te brengen. Een onrust die notabene deels door hem zelf in stand is gehouden.

4) en zie daartoe mijn weblog. Er dient per omgaande een stralingsonderzoek uitgevoerd te worden door KEMA langs de 150kv lijn en dat ook in Lisserbroek.



Indien door de Raad gewaardeerd zal ik de motie graag voor de Raad schrijven.

Van twee partijen mocht ik nu een antwoord ontvangen (SP en PvdA).

Het zou de andere partijen sieren indien zij mij per omgaande ook hun stellingname willen door toekomen.



Met vriendelijke groet



Guus Roodenrijs