Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

dinsdag 20 november 2007

"BOZE" E-MAIL VAN BERT SLOTBOOM (VVD)

Sent: Monday, November 19, 2007 4:03 PM
Subject: RE: Het kan dus echt.
Meneer Roodenrijs,
Ik vind het geweldig dat u zich zo inspant om de hoogspanningskabels te verplaatsen, maar krijg van u de indruk dat de gemeente dat niet zou willen.
Niets is minder waar!! En natuurlijk zouden wij de kabels ook liever ondergronds hebben, maar helaas verkeren wij in andere omstandigheden dan in Utrecht.
Wij kunnen geen bouwgrond aanbieden om daar het ondergronds brengen mee te bekostigen! Het zou prettig zijn indien u in uw berichtgeving niet ieder keer de indruk zou wekken dat de gemeente c.q. de gemeenteraad een andere mening zou hebben.
Met vriendelijke groet,
Bert Slotboom
Raadslid VVD


-------------------------------------------------------------------------------------

Geachte heer Slotboom,

Uit uw antwoord blijkt overduidelijk dat u de inhoud van mijn weblog en derhalve ook het dossier Randstad380 niet kent.
Binnen de Raad, maar aantoonbaar ook binnen B&W is er in hoge mate onvoldoende kennis over hoogspanning en over het Randstad projekt.
Enerzijds is dat zeer begrijpelijk, uw eigen werk is logischerwijze het meest belangrijk, anderzijds is daardoor de wijze waarop B&W en uw Raad gedurende al vele jaren met hoogspanning omgaan uiterst onrustbarend en "inwoneronvriendelijk"

Ik vraag u en de gehele Raad om op mijn weblog in ieder geval de inhoud te willen lezen van de berichten
'Overzicht van feiten ten behoeve van de raadssessie' en 'Het woord is aan de Raad'.
Ga naar;
http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/


De sessie zal door mij en door vele honderden inwoners op Internet gevolgd worden en wij hebben er recht op dat er met kennis van zaken wordt gedebatteerd.

Onderstaand geef ik u slechts twee voorbeelden van onvoldoende kennis van zaken;

Op de raadsvergadering van 13 september 2007 zegt de wethouder tijdens het vragenuur; begin citaat ,, Ik moet u wel zeggen, want dat is een telkens terugkerende verwarring, dat er nog geen beslissing is genomen over de vraag of het zou worden opgewaardeerd naar 380kV of dat het een heel nieuwe leiding zou worden.” Einde citaat.

Hallo zeg: Wat een enorme onzin. !! Vanaf 13 oktober 2006 toen de Strategische Milieubeoordeling en de ontwerp PKB (deel 1) uitkwamen was er nooit en te nimmer ook maar enige sprake van een opwaardering maar van een bijkomende extra lijn. Wat een gebrek aan dossierkennis. En dat na een jaar !!!

Zou hij de informatie-avonden in Hoofddorp op 9 en 10 januari 2007 ( de burgemeester van Alkemade was er wel) hebben bezocht dan zou hij ook hebben kunnen horen dat er een extra lijn zou bijkomen en dat deze extra bijkomende lijn natuurlijk niet door Floriande zou lopen. ( Van Geel Advies).
De akties van o.a. het Braambos en de angst van ouders waren onterecht als het om de 380kV ging en het bezoek aan Den Haag, waar de heer Bezuijen mee naartoe is gegaan om, zoals hij op de raadsvergadering van 13 september j.l. zegt – het bezoek wat extra cachet te geven – , dat bezoek was volledig overbodig. Had de wethouder zijn dossier gekend, en zou hij betrokkenen hebben geinformeerd, dan waren de akties nooit gebeurd.

Ook de motie vreemd aan de orde van de dag van 25 oktober 2007, een overigens goed bedoelde motie, getuigt van gebrek aan kennis. Ook in de motie wordt gesproken over opwaardering.Er is totaal geen opwaardering! Er is sprake van een extra lijn die weliswaar door de Westflank zal lopen maar niet door Floriande en niet over Lisserbroek zal gaan.

Echter; als de gemeente, niet aannemelijk overigens, haar "oostelijke zin" zal krijgen blijft de 150kV lijn gewoon daar waar hij is. Door Floriande etc dus.

Waar het in Floriande en Lisserbroek in feite omgaat is; de 150kV lijn hoort daar niet meer, omdat de gemeente alle beleidsregels al vanaf 2002 aan haar laars heeft gelapt en veel te dicht bij de bestaande lijn scholen, woningen en kinderopvang heeft gebouwd en nog steeds bouwt. De aktie had dus tegen de wethouder gericht moeten zijn i.p.v. tegen de minister. Het meegaan naar Den Haag komt toch wel in een raar daglicht te staan.