Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

woensdag 12 september 2007

Is dit verantwoord? Ik denk het niet.

Voor grotere afbeelding klik op foto aub.

Lisserbroek project Lisserveld.
Een projekt voor vele starters en dus zullen er veel kinderen zijn en/of komen.
De huidige 150.000 Volt hoogspanningslijnen zullen over en vlaklangs de woningen en appartementen lopen. Bovendien komt er een 380.000 Volt leiding naast.


 
Lisserveld fase 1 is al af en de leidingen liggen gemiddeld ca 25 meter van deze appartementen af. 200 meter wordt als veilig gezien.

 

De nieuwbouw van koopappartementen is begonnen en ook de sociale huurappartementen van de Woonmaatschappij zullen op kortere termijn volgen.
 


Maakt niemand zich zorgen?
 
Posted by Picasa


De gemeente heeft hier het stringente advies van staatssecretaris Van Geel in augustus 2005 naast zich neer gelegd.
Een advies om geen nieuwbouw bij hoogspanningslijnen te plegen.

Nu is de plaatselijke hoogspanningsleiding nog 150.000 Volt maar deze wordt op de kortere termijn, i.v.m. het Randstadproject380, maar liefst 380.000 Volt.

Kennelijk ging de gemeente ervanuit dat het Kabinet de 380.000 Volt leiding elders zou laten lopen echter; het Kabinet is bij haar besluit gebleven.

Overigens; zelfs in het geval van de huidige situatie van 150.000 Volt was en is de nieuwbouw op deze plaats onverantwoord.
Hoe zit het met het verantwoordelijkheidsgevoel van de Gemeente indeze?