Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

vrijdag 2 november 2007

FLORIANDE NU AL WINNAAR ALS DE GEMEENTE TENMINSTE HAAR STREVEN NAAR DE OOSTELIJKE PASSAGE LAAT VAREN !!

Mail dit bericht aub verder aan vrienden en bekenden. We kunnen ieders steun gebruiken.


Vandaag, 2 november 2007, heeft minister van der Hoeven laten weten dat zij het voornemen heeft om de huidige 150kV masten en lijnen weg te halen uit Floriande, en de 150kV lijnen samen met de bijkomende nieuwe 380kV lijnen op nieuwe masten te plaatsen die de westzijde van de N205 (drie meren weg) zal volgen.
Dat is fantastisch goed nieuws voor zeer vele ouders met kinderen.

Dit kan echter niet doorgaan indien de gemeente maar blijft proberen om de 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp te laten lopen.
Nogmaals de vraag aan B&W: waarom wenst u in godsnaam die oostelijke route en waarom vraagt u uw inwoners om dat in Den Haag te willen ondersteunen?
Waarom geeft u 30.000 euro uit aan een lobbyist en 35.000 euro aan ingenieursbureau Oranjewoud om de minister "om te turnen"?

Zoals al vele jaren het geval is komt de gezondheid van de kinderen in Floriande bij B&W kennelijk nog steeds op de laatste plaats.
Wie het anders ziet, dat geldt ook voor wethouder Bezuijen die het mandaat heeft gekregen van de gemeente om dit project te behandelen, nodig ik uit om mij te emailen (a.roodenrijs@quicknet.nl) of te bellen op 0252-503480.

Ondanks dit eerste succes blijven we streven naar alles ondergronds en ook naar het onder de grond verdwijnen van de 150kV lijnen in Lisserbroek. Alle gemeenten langs de route, van Velsen tot Zoetermeer, willen ondergronds en hebben daarbij de steun van de Provincies Zuid- en Noord Holland.
De kans op ondergronds wordt alleen maar groter.

Geen opmerkingen: