Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

maandag 3 maart 2008

ONDERGRONDS KOST U EN MIJ 2,50 EURO PER JAAR EXTRA !!!


Bron: website Delft zegt nee tegen bovengronds 380kV.


Schriftelijke vraag aan de minister d.d. 15 oktober 2007.

In de PKB deel 3 (blz. 31) staat dat de extra kosten van ondergrondse aanleg zouden leiden tot een (zeer) beperkte tariefstijging.
Wat is de tariefstijging, uitgedrukt in een percentage én in geld?


Schriftelijk antwoord van de minister d.d. 26 februari 2008 met brief kenmerk WJZ/8021444;

De extra kosten van ondergrondse aanleg zullen naar alle waarschijnlijkheid ongeveer € 2,50 per jaar per huishouden bedragen voor de komende 50 jaar.
Per kilometer bedragen de extra kosten per huishouden ongeveer 3,5 cent per jaar over de komende 50 jaar.
Daarbij worden de kosten dus omgeslagen over alle consumenten van elektriciteit.


Opmerking Roodenrijs.

1) Gezien de betrekkelijke geringheid van de extra kosten, waarom dan niet gekozen voor ondergronds met alle voordelen vandien? De aanleg van de zuidring is urgent. Voor de aanleg van “onze” noordring is veel meer tijd beschikbaar. De noordring ondergronds kan dus zonder veel probleem worden uitgevoerd mits er maar tijdig aktie wordt genomen en er een gezamenlijke vuist wordt gemaakt door gemeenten en provincies.

2) Producenten staan te dringen om centrales in Nederland te bouwen. In de komende paar jaren komen er nu al 8 centrales bij waardoor Nederland zelfs een stroomexporterend land zal worden. Om de opgewekte elektriciteit (met flinke winst uiteraard) te kunnen verkopen c.q. te kunnen transporteren hebben deze producenten een dringende uitbreiding van het hoogspanningsnet nodig. Zou het derhalve niet logisch zijn indien de producenten aan het aanleggen van de hoogspanningslijnen zouden meebetalen? Naar mijn gegevens gebeurt dit momenteel nog niet. Vreemde zaak toch?

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: