Respekt voor Raad en College.

Zoals al weergegeven gaat de bijkomende 380kV verbinding langs het oosten van Hoofddorp passeren. Dit mede dankzij de vasthoudendheid van Raad en College en de inzet van hun politieke vrienden in Den Haag. Mijn dank voor uw vasthoudendheid.

De bijkomende 380kV verbinding zal weliswaar langs het oosten van Hoofddorp passeren maar de bestaande 150kV lijn zal mede om die reden blijven waar deze momenteel loopt.
Veel te dicht langs scholen, woningen etc. in Floriande en Lisserbroek.
Deze verbinding gaat bovendien op volle capaciteit draaien en de straling zal ruim boven de norm uitkomen.

Volgens mededelingen van EZ en VROM zal de bestaande en blijvende 150kV lijn worden gesaneerd in overleg met de Regionale overheden en TenneT.
Wat gaat onze  Gemeente doen en waarom geeft de gemeente niet alvast een "gezondheidsgarantie" aan duizenden van haar inwoners? Stel ons aub gerust.

Raad en College hebben wat de bouw langs de 150kV betreft grote fouten gemaakt, en ik hoop dat zij nu net zo vasthoudend zullen zijn als het gaat om de verwijdering c.q. om de verplaatsing c.q. om het ondergrondsbrengen van de 150kV.


DE PETITIE BLIJFT VAN TOEPASSING. 

zondag 12 oktober 2008

Fractie voorzitters gevraagd om duidelijkheid.

Deze e-mail is vandaag, 12 oktober 2008, verstuurd aan de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad van de gemeente Haarlemmermeer.

Geachte fractievoorzitter,

Ik richt mij tot u namens vele honderden van de inwoners van onze gemeente, uw kiezers.

Het is ons opgevallen dat er tijdens de “hoogspannings-raadssessie op 9 oktober j.l. door uw partij geen relevante vragen zijn gesteld.
Waarom heeft u dat nagelaten?
Bij ons leven vele vragen en kennelijk weet u dat niet of onvoldoende.

De meest belangrijke vraag had kunnen luiden; ,,Hoe is het mogelijk dat, tegen alle uit 2005 daterende Rijk’s beleidsregels in, er in november 2007 gestart is met de bouw van woningen in Lisserveld die pal onder een hoogspannings- leiding liggen?”

U kunt niet zeggen dat een en ander u niet bekend is gezien de steeds uptodate weblog
http://tennethoogspanning380kv.blogspot.com/ en het artikel in het Haarlems Dagblad dat u, zoals tijdens de sessie bleek, in de morgen van 9 oktober j.l. heeft gelezen.

Wij verzoeken u vriendelijk om binnen één week uw partij-reaktie c.q. stellingname te willen geven aan a.roodenrijs@quicknet.nl op de volgende punten c.q. vragen;

1) Waarom heeft u geen vraag gesteld over de “foutieve” bouw in Lisserbroek (Lisserveld)?
2) Is het u bekend dat de beleidsregels 2005 zeggen; ,, geen woningbouw etc. binnen een stralingsstrook van 0,4 microtesla nu EN IN DE TOEKOMST?”
3) Gaat het succes van het projekt Boseilanden vóór de gezondheid van kinderen?
4) Bent u ervan op de hoogte dat de bestaande 150kV lijn Haarlemmermeer – Lisserbroek – Sassenheim op maximale capaciteit zal gaan draaien?
5) Begrijp u dat dat, naast de “foutieve” bouw in Lisserbroek ook desastreus is voor de al bestaande “foutieve” bouw in Floriande?
6) Stelt u prijs op de weblog van Roodenrijs als zijnde een vorm van burgerinitiatief en leest u de weblog?
7) Weet u dat de lijnverplaatsing in Lisserveld op uw en onze kosten zal moeten gaan?


Uw duidelijke, begrijpelijke (en dus aub geen nietszeggende politieke reactie) zal geplaatst worden op de bovengenoemde weblog. Ook indien u niet reageert zullen wij hiervan aan onze duizenden lezers bekendheid geven.

Er is grote behoefte aan duidelijkheid. Ook als dat betekent dat reeds door B&W gemaakte fouten aan de orde zullen worden gesteld.
Vele honderden ouders met jonge kinderen hebben daar recht op. U weet, de gemeente (met name dus de Raad) is verantwoordelijk voor de gezondheid van haar inwoners.

Wij rekenen op een snel antwoord en zijn u daar dankbaar voor.

Geen opmerkingen: